ДЕБАКЛ Реала - уништио их Барсин ђак!

Три шамара, Реал доживео слом у Еибару! Фудбалери Реала доживели су пети пораз у овој сезони Примере. Клупски првак Европе је потучен до ногу на гостовању Еибару у Баскији (3:0). Фантастична партија Еибара који је пред својом публиком "уништио" троструког узастопног шампиона Европе који је очигледно само на трен "прорадио" код Соларија.  Дохватило дете звечку: Реал разлупан! Еибар славио историјску победу над Мадриђанима - 3:0!

Фудбал 24.11.2018 | 21:50
ДЕБАКЛ Реала - уништио их Барсин ђак!
Била је то још једна слаба партија изабраника тренера Сантјага Соларија. Као да пауза није пријала Мадриђанима па су после две победе поново кренули по старом.

Био је то уједно и први пораз Соларија од како му је председник Флорентино Перез указао поверење да настави са радом по одласку Хулена Лопетегија.

Еибар је повео у 16. минуту. После центаршута са леве стране створила се гужва пред голом краљевског клуба, најспретнији је био Гонзало Ескаланте који је лопту буквално угурао у мрежу гостију. 

Домаћин је предност дублирао у 51. минуту. Била је то поново брза акција Еибара по левој страни, Серхио Енрих је остављен сам на десетак метара од гола, прецизним ударцем погодио је десни доњи угао гола Мадриђана. 

Тибо Куртоа је и по трећи пут савладан и то шест минута касније. Енрих се овог пута нашао у улози асистента, Кике је из непосредне близине успео да проследи лопту у мрежу Реала. 

Реал је за 90 минута имао свега неколико прилика, али Бензема и Бејл нису били на висини задатка, па је пораз био логична последица дешавања на терену.

Први пораз Сантијага Соларија на клупи Реала, и то какав...

На малом, али и те како бучном "Ипуруом", Еибар је очитао лекцију троструком узастопном шампиону Европе и искористио све њихове мане у одбрани, које су биле видљиве већ после погођене стативе у трећем минуту!

Занимљиво, Соларијева екипа је у претходне четири утакмице, откако је он сео на клупу, ПЕТ пута имала среће да лопта заврши на стативи, не и у голу, али овога пута се срећа окренула...

Одговорио је Гарет Бејл и постигао гол који је поништен због офсајда, веома добру шансу имао је и Карим Бензема, да би од тада све очи биле упрте у Еибар који је до краја сусрета постигао три гола, а могао је још који, па је Флорентино Перез смркнутог лица напустио стадион у неверици колико његов клуб игра слабије него пре само шест месеци...

ЕИБАР - РЕАЛ МАДРИД 3:0 (1:0)

Прави "шоу" направио је млади фудбалер Марк Кукуреља (20 година), који је на позајмици из Барселоне, па су тако сва три гола "пала" после акција које је он покренуо.

И то на тек трећој утракмици у Примери у којој је стартер!

У 16. минуту је освојио лопту на средини терена, одиграо дупли пас са Орељаном и пробио по левој страни, а онда на пет метара пронашао Ескалантеа који је уз помоћ Данија Себаљоса постигао водећи гол... Чекао се ВАР и потврдио је погодак!

И код другог гола Еибара је "намирисао" грешку Реал Мадрида.

Тони Крос је "набио" лопту са леве на десне страну, Одријозола није могао да се избори са њом, па је Кукуреља био у улози асистента за Серђија Енрика у 52. минуту, након чега је Серхио Рамос, који је у "жижи" скандала због допинга, почео да псује своје саиграче.

Еибар се играо с Реалом, Марсело је био статиста поред Кукуреље, да би његову лопту са левог бока у гол после "пете" Енрика у гол претворио Кике.

Српски голман Марко Дмитровић поново није био на голу Еибара због мањег хируршког захвата коме се подвргнуо због бола у трбушном зиду. Одлично га је одменио Ријесго, мада је свакако више посла од њега имао Тибо Куртоа.

Покушао је Солари да "размрда" екипу увођењем у игру Иска и Винисијуса, видели смо покушаје Асенсија и Бенземе, не толико опасне су биле оне попут Орељаниме када је Куртоа спасао Реал Мадрид потпуне катастрофе. 

Ово је чак ПЕТИ пораз Реала у сезони и тренутно имају само "+1" гол-разлику.

Дохватило дете звечку, па је разлупало. Баш тако – без претеривања – изгледао је на папиру малени Еибар у судару са великим Реалом. Намирисао да је првак Европе рањив, а кад су га већ тукли Севиља, Алавес и Леванте, а петардирала Барселона, може и тим са Ипуруе, способан да у суботњем матинеу збаци одору просјака и против надмених Мадриђана заличи на краља лично.

Оно што је баскијска екипа урадила подсетило је на краљевски фудбал из не тако давно завршене ере Зинедина Зидана. Лепота, ефикасност, делотворност. Милина. Није било слабог места у саставу ХозеЛуиса Мендилибара, за прву, разуме се, историјску победу над гостима којима ни Сантјаго Солари, таман да се скинуо у шортс и копачке, не би помогао да изгнену катастрофу – 0:3!

А могло је, можда и требало, да буде 6:0 за Еибар. Могу гости да певају од среће како су се провели данас, подсетивши на Интер од пре две седмице кад је Нераузре прегазила Аталанта. Само што је разлика између Реала и Миланеза већа, утолико и тријумф Еибара значајнији да одјекује Европом као највеће изненађење викенда. Или, можда, не, ако се зна у каквој је кризи шпански гигант?

Ко је гледао утакмицу могао је да распозна Реал само по белим дресовима. Ни по чему више, пошто Лука Модрић и Рафаел Варан, на пример, нису оправдали кандидатиру за освајање Златне лопте, Одриозола и Себаљос ваљда и сами схватили да нису калибар Реала, Тони Крос, Марко Асеснио и касније Иско били толико спутани да нису могли ни макац. Кад се томе дода тотална конфузија Серхија Рамоса, који вероватно из главе не може да избаци оптужбе да је финале Лиге шампиона играо допингован, постаје јасно зашто је Карим Бензема чак седам пута уловљен у офсајд замку, а Тибо Куртоа, упркос примљеним головима, био најбољи појединац пораженог састава.

О покојницима све најлепше, каже народ, а сва је прилика да су Реалове наде да може да освоји Примеру сахрањене на Ипуруи, мада то ниједног тренутка не сме да умањи значај Еибарове победе. И начин на који је до ње стигао. Офанзивном игром од првог судијског звиждука.

Ефектан ударац Кикеа већ у уводу меча зауставила је пречка, но гром из деснице нападача домаћег састава само је најавио елементарне непогоде у казненом простору Мадриђана. Већ у 16. минуту Аргентинац Гонзало Ескаланте је после контре начео ривала који није могао ни три крштена паса да веже и најавио његов слом.

Дефинитивно се и догодио почетком другог дела, кад је за само пет минута Марк Кукуреља показао челницима Барселоне да су се огрешили о њега кад су га послали на позајмицу. У основи бек, Кукуреља је померен на крилну позицију и одатле померио центар за равнотежу Одриозоли, омогићивши најпре Серђу Енрику да дуплира предност, да би у низу урагансих напада Кике урадио оно што није с почетка и вратио Сантјаго Соларија на дошколовавање.

Болна лекција. И велико славље навијача Еибара, у чијем тиму због повреде није било српског голмана Марка Дмитровића.

Валенсија дочекала Мину, још Гедеш... Водећи играчи "слепих мишева" из прошле сезоне нису на потребном нивоу, али је видно подизање форме. Еурека! Валенсија има нападаче! Санти Мина, Родриго и Кевин Гамеиро разнели Рајо!

Валенсија се полако диже на табели!

Екипа тренера Марселина је уочи паузе у првенству остварила само две победе у првенству Шпаније, да би ове суботе на "Местаљи" пружила најбољу партију ове сезоне и без већих проблема је изашла на крај са Рајо Ваљеканом.

За другу узастопну победу у Ла Лиги:

Валенсија - Рајо Ваљекано 3:0 (1:0)

"Слепи мишеви" су повели у 35. минуту када је Родриго главом пребацио лопту за Сантија Мину, а шпански нападач изашао пред голмана Ваљекана - за свој први погодак у домаћем шампионату дресу још од априла ове године...

Видело се да му је "пао камен" са срца, постигао је у 61. и други погодак на мечу, да би тачку на и ставио Кевин Гамеро у 76, на другу асистенцију Родрига.

Ни њих двојица нису претерано ефикасни ове сезоне, док гол још увек тражи Гонзало Гедеш, најбољи фудбалер Валенсије из прошле сезоне који је непрепознатљив од Светског првенства и тренутка када је откупљен од Пари сен Жермена.

Гол Родрига. Гол Сантија Мине. Гол Мишија Батшуајија. И гол Кевина Гамеира. Од сваког по један. За уводних 12 кола у Примери. А није баш да су то тамо неки играчи. Али кад су и такви асови “успели” да заједно постигну четири гола у првенству није ни чудо што се Валенсија до скора налазила у опасној зони. Данас ситуација изгледа значајно боља, пошто су Слепи мишеви у 13. колу Примере декласирали Рајо са 3:0 и што је можда још битније распуцали Мину и Гамеира.

Овај први је постигао голове за 1:0 – на Родригов пас - и 2:0, док је Гамеиро (опет Родриго) заокружио вече, па на Местаљи сада могу да о наставку сезоне размишљају са много више оптимизма.

Приде и велики скок на табели после две везане победе. Ове сезоне Примера је толико изједначена да је и са тих шест бодова Валенсија успела да из доњег дома скочи до 18. позиције. Ни борба за Лигу шампиона сада не изгледа тако недостижна, мада је Реал и даље четири степеника изнад, а и он је само на путу до водеће четворке коју уз Барселону, Атлетико и Севиљу чини и – Алавес?!

Проблем је само што Валенсију до краја календарске године чека паклено тежак посао. Већ у следећем колу гостовање на стадиону “Сантјаго Бернабеу”, па Севиља код куће и онда Еибар на Ипуруи, а баш је Реал тамо јутрос осрамоћен поразом од 0:3.

Морало је ово да се добије. И добро је за Валенсију што се Санти Мина на време пробудио.

ПРИМЕРА, 13. коло:

Еибар - Реал Мадрид 3:0 (1:0)
/Ескаланте 16, Енрик 52, Кике 57/

Валенсија - Рајо Ваљекано 3:0 (1:0)
/Мина 35, 61, Гамеро 76/

Уеска - Леванте 2:2 (1:1)
/Ривера 23, Ечеита 52 - Рођер 45, Боатенг 74/

Атлетико Мадрид - Барселона 20.45

недеља

Атлетик Билбао - Хетафе 12.00
Севиља - Ваљадолид 16.15
Еспањол - Ђирона 18.30
Виљареал - Бетис 20.45

понедељак

Реал Сосиједад - Селта 21.00

одиграно у петак:

Леганес - Алавес 1:0 (1:0)
/Ен Несири 42/

ТАБЕЛА: Барселона 24, Севиља 23, Атлетико Мадрид 23, Алавес (+1) 23, Еспањол 21, Реал Мадрид (+1) 20, Еибар (+1) 18, Леванте (+1) 18, Валенсија (+1) 17, Ваљадолид 17,  Ђирона 17, Реал Сосиједад 16, Хетафе 16, Бетис 16, Селта 14, Леганес (+1) 13, Виљареал 11, Атлетик Билбао 10, Рајо Ваљекано (+1) 7, Уеска (+1) 7.

Извор: мондо.рс/моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар