DEBAKL Reala - uništio ih Barsin đak!

Tri šamara, Real doživeo slom u Eibaru! Fudbaleri Reala doživeli su peti poraz u ovoj sezoni Primere. Klupski prvak Evrope je potučen do nogu na gostovanju Eibaru u Baskiji (3:0). Fantastična partija Eibara koji je pred svojom publikom "uništio" trostrukog uzastopnog šampiona Evrope koji je očigledno samo na tren "proradio" kod Solarija.  Dohvatilo dete zvečku: Real razlupan! Eibar slavio istorijsku pobedu nad Madriđanima - 3:0!

Fudbal 24.11.2018 | 21:50
DEBAKL Reala - uništio ih Barsin đak!
Bila je to još jedna slaba partija izabranika trenera Santjaga Solarija. Kao da pauza nije prijala Madriđanima pa su posle dve pobede ponovo krenuli po starom.

Bio je to ujedno i prvi poraz Solarija od kako mu je predsednik Florentino Perez ukazao poverenje da nastavi sa radom po odlasku Hulena Lopetegija.

Eibar je poveo u 16. minutu. Posle centaršuta sa leve strane stvorila se gužva pred golom kraljevskog kluba, najspretniji je bio Gonzalo Eskalante koji je loptu bukvalno ugurao u mrežu gostiju. 

Domaćin je prednost dublirao u 51. minutu. Bila je to ponovo brza akcija Eibara po levoj strani, Serhio Enrih je ostavljen sam na desetak metara od gola, preciznim udarcem pogodio je desni donji ugao gola Madriđana. 

Tibo Kurtoa je i po treći put savladan i to šest minuta kasnije. Enrih se ovog puta našao u ulozi asistenta, Kike je iz neposredne blizine uspeo da prosledi loptu u mrežu Reala. 

Real je za 90 minuta imao svega nekoliko prilika, ali Benzema i Bejl nisu bili na visini zadatka, pa je poraz bio logična posledica dešavanja na terenu.

Prvi poraz Santijaga Solarija na klupi Reala, i to kakav...

Na malom, ali i te kako bučnom "Ipuruom", Eibar je očitao lekciju trostrukom uzastopnom šampionu Evrope i iskoristio sve njihove mane u odbrani, koje su bile vidljive već posle pogođene stative u trećem minutu!

Zanimljivo, Solarijeva ekipa je u prethodne četiri utakmice, otkako je on seo na klupu, PET puta imala sreće da lopta završi na stativi, ne i u golu, ali ovoga puta se sreća okrenula...

Odgovorio je Garet Bejl i postigao gol koji je poništen zbog ofsajda, veoma dobru šansu imao je i Karim Benzema, da bi od tada sve oči bile uprte u Eibar koji je do kraja susreta postigao tri gola, a mogao je još koji, pa je Florentino Perez smrknutog lica napustio stadion u neverici koliko njegov klub igra slabije nego pre samo šest meseci...

EIBAR - REAL MADRID 3:0 (1:0)

Pravi "šou" napravio je mladi fudbaler Mark Kukurelja (20 godina), koji je na pozajmici iz Barselone, pa su tako sva tri gola "pala" posle akcija koje je on pokrenuo.

I to na tek trećoj utrakmici u Primeri u kojoj je starter!

U 16. minutu je osvojio loptu na sredini terena, odigrao dupli pas sa Oreljanom i probio po levoj strani, a onda na pet metara pronašao Eskalantea koji je uz pomoć Danija Sebaljosa postigao vodeći gol... Čekao se VAR i potvrdio je pogodak!

I kod drugog gola Eibara je "namirisao" grešku Real Madrida.

Toni Kros je "nabio" loptu sa leve na desne stranu, Odrijozola nije mogao da se izbori sa njom, pa je Kukurelja bio u ulozi asistenta za Serđija Enrika u 52. minutu, nakon čega je Serhio Ramos, koji je u "žiži" skandala zbog dopinga, počeo da psuje svoje saigrače.

Eibar se igrao s Realom, Marselo je bio statista pored Kukurelje, da bi njegovu loptu sa levog boka u gol posle "pete" Enrika u gol pretvorio Kike.

Srpski golman Marko Dmitrović ponovo nije bio na golu Eibara zbog manjeg hirurškog zahvata kome se podvrgnuo zbog bola u trbušnom zidu. Odlično ga je odmenio Rijesgo, mada je svakako više posla od njega imao Tibo Kurtoa.

Pokušao je Solari da "razmrda" ekipu uvođenjem u igru Iska i Vinisijusa, videli smo pokušaje Asensija i Benzeme, ne toliko opasne su bile one poput Oreljanime kada je Kurtoa spasao Real Madrid potpune katastrofe. 

Ovo je čak PETI poraz Reala u sezoni i trenutno imaju samo "+1" gol-razliku.

Dohvatilo dete zvečku, pa je razlupalo. Baš tako – bez preterivanja – izgledao je na papiru maleni Eibar u sudaru sa velikim Realom. Namirisao da je prvak Evrope ranjiv, a kad su ga već tukli Sevilja, Alaves i Levante, a petardirala Barselona, može i tim sa Ipurue, sposoban da u subotnjem matineu zbaci odoru prosjaka i protiv nadmenih Madriđana zaliči na kralja lično.

Ono što je baskijska ekipa uradila podsetilo je na kraljevski fudbal iz ne tako davno završene ere Zinedina Zidana. Lepota, efikasnost, delotvornost. Milina. Nije bilo slabog mesta u sastavu HozeLuisa Mendilibara, za prvu, razume se, istorijsku pobedu nad gostima kojima ni Santjago Solari, taman da se skinuo u šorts i kopačke, ne bi pomogao da izgnenu katastrofu – 0:3!

A moglo je, možda i trebalo, da bude 6:0 za Eibar. Mogu gosti da pevaju od sreće kako su se proveli danas, podsetivši na Inter od pre dve sedmice kad je Nerauzre pregazila Atalanta. Samo što je razlika između Reala i Milaneza veća, utoliko i trijumf Eibara značajniji da odjekuje Evropom kao najveće iznenađenje vikenda. Ili, možda, ne, ako se zna u kakvoj je krizi španski gigant?

Ko je gledao utakmicu mogao je da raspozna Real samo po belim dresovima. Ni po čemu više, pošto Luka Modrić i Rafael Varan, na primer, nisu opravdali kandidatiru za osvajanje Zlatne lopte, Odriozola i Sebaljos valjda i sami shvatili da nisu kalibar Reala, Toni Kros, Marko Asesnio i kasnije Isko bili toliko sputani da nisu mogli ni makac. Kad se tome doda totalna konfuzija Serhija Ramosa, koji verovatno iz glave ne može da izbaci optužbe da je finale Lige šampiona igrao dopingovan, postaje jasno zašto je Karim Benzema čak sedam puta ulovljen u ofsajd zamku, a Tibo Kurtoa, uprkos primljenim golovima, bio najbolji pojedinac poraženog sastava.

O pokojnicima sve najlepše, kaže narod, a sva je prilika da su Realove nade da može da osvoji Primeru sahranjene na Ipurui, mada to nijednog trenutka ne sme da umanji značaj Eibarove pobede. I način na koji je do nje stigao. Ofanzivnom igrom od prvog sudijskog zvižduka.

Efektan udarac Kikea već u uvodu meča zaustavila je prečka, no grom iz desnice napadača domaćeg sastava samo je najavio elementarne nepogode u kaznenom prostoru Madriđana. Već u 16. minutu Argentinac Gonzalo Eskalante je posle kontre načeo rivala koji nije mogao ni tri krštena pasa da veže i najavio njegov slom.

Definitivno se i dogodio početkom drugog dela, kad je za samo pet minuta Mark Kukurelja pokazao čelnicima Barselone da su se ogrešili o njega kad su ga poslali na pozajmicu. U osnovi bek, Kukurelja je pomeren na krilnu poziciju i odatle pomerio centar za ravnotežu Odriozoli, omogićivši najpre Serđu Enriku da duplira prednost, da bi u nizu uragansih napada Kike uradio ono što nije s početka i vratio Santjago Solarija na doškolovavanje.

Bolna lekcija. I veliko slavlje navijača Eibara, u čijem timu zbog povrede nije bilo srpskog golmana Marka Dmitrovića.

Valensija dočekala Minu, još Gedeš... Vodeći igrači "slepih miševa" iz prošle sezone nisu na potrebnom nivou, ali je vidno podizanje forme. Eureka! Valensija ima napadače! Santi Mina, Rodrigo i Kevin Gameiro razneli Rajo!

Valensija se polako diže na tabeli!

Ekipa trenera Marselina je uoči pauze u prvenstvu ostvarila samo dve pobede u prvenstvu Španije, da bi ove subote na "Mestalji" pružila najbolju partiju ove sezone i bez većih problema je izašla na kraj sa Rajo Valjekanom.

Za drugu uzastopnu pobedu u La Ligi:

Valensija - Rajo Valjekano 3:0 (1:0)

"Slepi miševi" su poveli u 35. minutu kada je Rodrigo glavom prebacio loptu za Santija Minu, a španski napadač izašao pred golmana Valjekana - za svoj prvi pogodak u domaćem šampionatu dresu još od aprila ove godine...

Videlo se da mu je "pao kamen" sa srca, postigao je u 61. i drugi pogodak na meču, da bi tačku na i stavio Kevin Gamero u 76, na drugu asistenciju Rodriga.

Ni njih dvojica nisu preterano efikasni ove sezone, dok gol još uvek traži Gonzalo Gedeš, najbolji fudbaler Valensije iz prošle sezone koji je neprepoznatljiv od Svetskog prvenstva i trenutka kada je otkupljen od Pari sen Žermena.

Gol Rodriga. Gol Santija Mine. Gol Mišija Batšuajija. I gol Kevina Gameira. Od svakog po jedan. Za uvodnih 12 kola u Primeri. A nije baš da su to tamo neki igrači. Ali kad su i takvi asovi “uspeli” da zajedno postignu četiri gola u prvenstvu nije ni čudo što se Valensija do skora nalazila u opasnoj zoni. Danas situacija izgleda značajno bolja, pošto su Slepi miševi u 13. kolu Primere deklasirali Rajo sa 3:0 i što je možda još bitnije raspucali Minu i Gameira.

Ovaj prvi je postigao golove za 1:0 – na Rodrigov pas - i 2:0, dok je Gameiro (opet Rodrigo) zaokružio veče, pa na Mestalji sada mogu da o nastavku sezone razmišljaju sa mnogo više optimizma.

Pride i veliki skok na tabeli posle dve vezane pobede. Ove sezone Primera je toliko izjednačena da je i sa tih šest bodova Valensija uspela da iz donjeg doma skoči do 18. pozicije. Ni borba za Ligu šampiona sada ne izgleda tako nedostižna, mada je Real i dalje četiri stepenika iznad, a i on je samo na putu do vodeće četvorke koju uz Barselonu, Atletiko i Sevilju čini i – Alaves?!

Problem je samo što Valensiju do kraja kalendarske godine čeka pakleno težak posao. Već u sledećem kolu gostovanje na stadionu “Santjago Bernabeu”, pa Sevilja kod kuće i onda Eibar na Ipurui, a baš je Real tamo jutros osramoćen porazom od 0:3.

Moralo je ovo da se dobije. I dobro je za Valensiju što se Santi Mina na vreme probudio.

PRIMERA, 13. kolo:

Eibar - Real Madrid 3:0 (1:0)
/Eskalante 16, Enrik 52, Kike 57/

Valensija - Rajo Valjekano 3:0 (1:0)
/Mina 35, 61, Gamero 76/

Ueska - Levante 2:2 (1:1)
/Rivera 23, Ečeita 52 - Rođer 45, Boateng 74/

Atletiko Madrid - Barselona 20.45

nedelja

Atletik Bilbao - Hetafe 12.00
Sevilja - Valjadolid 16.15
Espanjol - Đirona 18.30
Viljareal - Betis 20.45

ponedeljak

Real Sosijedad - Selta 21.00

odigrano u petak:

Leganes - Alaves 1:0 (1:0)
/En Nesiri 42/

TABELA: Barselona 24, Sevilja 23, Atletiko Madrid 23, Alaves (+1) 23, Espanjol 21, Real Madrid (+1) 20, Eibar (+1) 18, Levante (+1) 18, Valensija (+1) 17, Valjadolid 17,  Đirona 17, Real Sosijedad 16, Hetafe 16, Betis 16, Selta 14, Leganes (+1) 13, Viljareal 11, Atletik Bilbao 10, Rajo Valjekano (+1) 7, Ueska (+1) 7.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar