Ноле, Рафа, Роџере, пазите! Они долазе...!

Ко су млади тенисери за које се процењује да би већ следеће године могли да угрозе тројку на челу АТП листе? Ђоковић их добро познаје. . .

Тенис 26.11.2018 | 20:30
Ноле, Рафа, Роџере, пазите! Они долазе...!
Новак Ђоковић, Рафаел Надал и Роџер Федерер, упркос томе што су увелико прешли 30. годину и даље су "тата мате" светског тениса.

Неки нови клинци нису успели да их свргну са врха АТП листе ове сезоне, али су "показали зубе" и потврдили да ће већ у 2019. можда успети да постану озбиљнија претња.

Грег Рудески, некада четврти тенисер света, верује да постоји трио који ће се издвојити.

Канађанин каже да је то управо "екипа" која је у другом делу управо завршене сезоне, када је Ђоковић доминирао, успела да га заустави.

"Сматрам да ће Ђоковић доминирати и 2019. светским теренима, али се радујем јер постоји неколицина младих играча који су устали и успели да га зауставе. То је добро за тенис. То су Стефанос Циципас, Карен Хачанов и Александер Зверев, једини који су га победили у другом делу сезоне", навео је Руседски.

Једно име посебно је издвојио.

"Зверев! Одиграо је спектакуларно финале завршног турнира против Ђоковића у Лондону. Пре тога је надиграо и Роџера Федерера. То се никада не дешава у низу, посебно не на АТП финалу. Коначно су "млади револвераши" показали да напредују. Следећа сезона у мушком тенису сигурно ће бити врло узбудљива", поручио је Руседски.

Новак Ђоковић је од Вимблдона до финалног турнира сезоне у Лондону остварио скор 35-3, а поразе је претрпео од Циципаса у трећем колу Роџерс купа, Хачанова у финалу мастерса у Паризу, и Зверева на последњем мечу у 2018. на АТП финалу у Лондону.

Сва тројица окончали су сезону најбољим ренкингом у каријери - Грк Циципас на 15. месту АТП листе, Хачанов на 11, а Зверев на четвртој позицији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар