Nole, Rafa, Rodžere, pazite! Oni dolaze...!

Ko su mladi teniseri za koje se procenjuje da bi već sledeće godine mogli da ugroze trojku na čelu ATP liste? Đoković ih dobro poznaje. . .

Tenis 26.11.2018 | 20:30
Nole, Rafa, Rodžere, pazite! Oni dolaze...!
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, uprkos tome što su uveliko prešli 30. godinu i dalje su "tata mate" svetskog tenisa.

Neki novi klinci nisu uspeli da ih svrgnu sa vrha ATP liste ove sezone, ali su "pokazali zube" i potvrdili da će već u 2019. možda uspeti da postanu ozbiljnija pretnja.

Greg Rudeski, nekada četvrti teniser sveta, veruje da postoji trio koji će se izdvojiti.

Kanađanin kaže da je to upravo "ekipa" koja je u drugom delu upravo završene sezone, kada je Đoković dominirao, uspela da ga zaustavi.

"Smatram da će Đoković dominirati i 2019. svetskim terenima, ali se radujem jer postoji nekolicina mladih igrača koji su ustali i uspeli da ga zaustave. To je dobro za tenis. To su Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i Aleksander Zverev, jedini koji su ga pobedili u drugom delu sezone", naveo je Rusedski.

Jedno ime posebno je izdvojio.

"Zverev! Odigrao je spektakularno finale završnog turnira protiv Đokovića u Londonu. Pre toga je nadigrao i Rodžera Federera. To se nikada ne dešava u nizu, posebno ne na ATP finalu. Konačno su "mladi revolveraši" pokazali da napreduju. Sledeća sezona u muškom tenisu sigurno će biti vrlo uzbudljiva", poručio je Rusedski.

Novak Đoković je od Vimbldona do finalnog turnira sezone u Londonu ostvario skor 35-3, a poraze je pretrpeo od Cicipasa u trećem kolu Rodžers kupa, Hačanova u finalu mastersa u Parizu, i Zvereva na poslednjem meču u 2018. na ATP finalu u Londonu.

Sva trojica okončali su sezonu najboljim renkingom u karijeri - Grk Cicipas na 15. mestu ATP liste, Hačanov na 11, a Zverev na četvrtoj poziciji.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar