Доказано - најпотцјењенији играч Премијер лиге!

Да ли знате за колико игра Кристијан Ериксен?! А у свим категоријама је у врху. . .

Фудбал 26.11.2018 | 23:50
Доказано - најпотцјењенији играч Премијер лиге!
Да ли сте некада размишљали о томе који је фудбалер најпотцењенији у Премијер лиги спрам својих примања? Ограничићемо се на клубове велике шесторке... Није баш лако питање, али није ни тешко доћи до одговора. С обзиром на то какав утицај има на игру свога тима и какве бројке се налазе у његовом ЦВ-ју, те колико му леже на банковном рачуну, нема ни најмање сумње да је то Данац из Тотенхема Кристијан Ериксен. 

Педантни Енглези су израчунали: од почетка сезоне нијед везиста у лиги није створио више прилика својим саиграчима од сјајног Данца, а када су у питању асистенције и голови само су Давид Силва и Кевин Де Брујне испред њега. Па, мало ли је?

А сад, да ли знате колико на недељном нивоу зарађује Ериксен? Веровали или не само 70.000 фунти. Далеко је од тога да је то мала пара за већину европских лига и већину врхунских фудбалера, али овде правимо поређења. Рецимо, више или исто као Ериксен само у Тотенхему зарађују Серж Орије, Давинсон Санчез, Ерик Дајер, Виктор Вањама, Муса Сисоко, Муса Дембеле, Фернандо Љоренте, Ерик Ламела... У Арсеналу и Манчестер Ситију више имамју резервни голмани, у Ливерпулу Ловрен, Шаћири, чак је ту близу и Дани Ингс. 

А ако ћемо о озбиљним звездама Ериксен би заиста могао "да се постиди". Његови саиграчи Кејн и Деле Али су на 200.000, односно 150.000 фути недељно, Погба на 290.000, Де Брујне је на 280.000, Озил на 300.000, ускоро ће на истој цифри бити и Еден Азар уколико прихвати нови уговор који му Челси нуди. И да не идемо даље. 

Бројке међутим кажу да плата не одговара увек постигнутим резултатима. Од августа 2017. године Ериксен је био укључен директно у 22 гола Тотенхема (10 погодака и 12 асистенција), док је, на пример, Погба са скоро четири пута већом платом имао исти учинак (9+13). Кристијан Ериксен са своји 70.000 искреирао је 108 шанси за гол. На том нивоу само је Де Брујне. Сви остали - испод. А са платама далеко, далеко изнда. Почевши од Месута Озила. 

Оно што и те како треба да брине челне људе у Тотенхему јесте чињеница да Ериксену кроз годину и по дана истиче уговор. За сада се озбиљно на том питању није радило. Реал и Барселона пре свих чекају у реду и само чекају грешку Певаца. Они су спремни да му понуде и пет и шест пута више. А ако тако буде Тотенхем ту више неће имати никакву шансу. Као што је није имао ни када је остајао без Бејла, Модрића, Вокера или пре много година Димитра Бербатова. 

"УМЕШАНИ" У ГОЛОВЕ СВОГ ТИМА ОД АВГУСТА 2007. (погодак или асистенција)

26 – Давид Силва
24 – Кевин Де Брујне
22 – Кристијан Ериксен, Пол Погба
20 – Деле Али, Арон Рамзи
16 – Бернардо Силва, Месут Озил 

КРЕИРАНЕ ШАНСЕ 

108 – Кевин Де Брујне, Кристијан Ериксен
104 – Месут Озил
95 – Давид Силва
90 – Сеск Фабрегас
67 – Деле Али 

ГОЛОВИ

13 – Давид Силва
10 – Кристијан Ериксен, Деле Али
9 – Пол Погба, Бернардо Силва
8 – Кевин Де Брујне, Аарон Рамзи, Џеси Лингард
7 – Месут Озил, Филипе Кутињо

АСИСТЕНЦИЈЕ

16 – Кевин Де Брујне
13 – Давид Силва, Пол Погба
12 – Кристијан Ериксен, Аарон Рамзи
10 – Деле Али, Хенрих Мхитарјан
9 – Месут Озил 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар