Dokazano - najpotcjenjeniji igrač Premijer lige!

Da li znate za koliko igra Kristijan Eriksen?! A u svim kategorijama je u vrhu. . .

Fudbal 26.11.2018 | 23:50
Dokazano - najpotcjenjeniji igrač Premijer lige!
Da li ste nekada razmišljali o tome koji je fudbaler najpotcenjeniji u Premijer ligi spram svojih primanja? Ograničićemo se na klubove velike šestorke... Nije baš lako pitanje, ali nije ni teško doći do odgovora. S obzirom na to kakav uticaj ima na igru svoga tima i kakve brojke se nalaze u njegovom CV-ju, te koliko mu leže na bankovnom računu, nema ni najmanje sumnje da je to Danac iz Totenhema Kristijan Eriksen. 

Pedantni Englezi su izračunali: od početka sezone nijed vezista u ligi nije stvorio više prilika svojim saigračima od sjajnog Danca, a kada su u pitanju asistencije i golovi samo su David Silva i Kevin De Brujne ispred njega. Pa, malo li je?

A sad, da li znate koliko na nedeljnom nivou zarađuje Eriksen? Verovali ili ne samo 70.000 funti. Daleko je od toga da je to mala para za većinu evropskih liga i većinu vrhunskih fudbalera, ali ovde pravimo poređenja. Recimo, više ili isto kao Eriksen samo u Totenhemu zarađuju Serž Orije, Davinson Sančez, Erik Dajer, Viktor Vanjama, Musa Sisoko, Musa Dembele, Fernando Ljorente, Erik Lamela... U Arsenalu i Mančester Sitiju više imamju rezervni golmani, u Liverpulu Lovren, Šaćiri, čak je tu blizu i Dani Ings. 

A ako ćemo o ozbiljnim zvezdama Eriksen bi zaista mogao "da se postidi". Njegovi saigrači Kejn i Dele Ali su na 200.000, odnosno 150.000 futi nedeljno, Pogba na 290.000, De Brujne je na 280.000, Ozil na 300.000, uskoro će na istoj cifri biti i Eden Azar ukoliko prihvati novi ugovor koji mu Čelsi nudi. I da ne idemo dalje. 

Brojke međutim kažu da plata ne odgovara uvek postignutim rezultatima. Od avgusta 2017. godine Eriksen je bio uključen direktno u 22 gola Totenhema (10 pogodaka i 12 asistencija), dok je, na primer, Pogba sa skoro četiri puta većom platom imao isti učinak (9+13). Kristijan Eriksen sa svoji 70.000 iskreirao je 108 šansi za gol. Na tom nivou samo je De Brujne. Svi ostali - ispod. A sa platama daleko, daleko iznda. Počevši od Mesuta Ozila. 

Ono što i te kako treba da brine čelne ljude u Totenhemu jeste činjenica da Eriksenu kroz godinu i po dana ističe ugovor. Za sada se ozbiljno na tom pitanju nije radilo. Real i Barselona pre svih čekaju u redu i samo čekaju grešku Pevaca. Oni su spremni da mu ponude i pet i šest puta više. A ako tako bude Totenhem tu više neće imati nikakvu šansu. Kao što je nije imao ni kada je ostajao bez Bejla, Modrića, Vokera ili pre mnogo godina Dimitra Berbatova. 

"UMEŠANI" U GOLOVE SVOG TIMA OD AVGUSTA 2007. (pogodak ili asistencija)

26 – David Silva
24 – Kevin De Brujne
22 – Kristijan Eriksen, Pol Pogba
20 – Dele Ali, Aron Ramzi
16 – Bernardo Silva, Mesut Ozil 

KREIRANE ŠANSE 

108 – Kevin De Brujne, Kristijan Eriksen
104 – Mesut Ozil
95 – David Silva
90 – Sesk Fabregas
67 – Dele Ali 

GOLOVI

13 – David Silva
10 – Kristijan Eriksen, Dele Ali
9 – Pol Pogba, Bernardo Silva
8 – Kevin De Brujne, Aaron Ramzi, Džesi Lingard
7 – Mesut Ozil, Filipe Kutinjo

ASISTENCIJE

16 – Kevin De Brujne
13 – David Silva, Pol Pogba
12 – Kristijan Eriksen, Aaron Ramzi
10 – Dele Ali, Henrih Mhitarjan
9 – Mesut Ozil 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar