УЕФА се огласила о Рамосу и "допингу"...

Европска фудбалска федерација одбацила неосноване оптужбе да је капитен Реал Мадрида пао на допинг тесту, али да се то "заташкало".

Фудбал 24.11.2018 | 21:20
УЕФА се огласила о Рамосу и "допингу"...
"Фоотбалл Леакс" подигао је велику прашину објавивши информацију да је Серхио Рамос после финала Лиге шампиона у Кардифу 3. јуна 2017. године дао узорак крви и урина у којима су пронађене супстанце дексаметазон и бетаметазон, а да због тога није кажњен.

А онда се иста ситуација поновила и 15. априла ове године после меча Примере са Малагом, када је Рамос позван да достави узорак урина, али је он то одбио да одмах уради, већ се, противно правилима, прво истуширао.

"Фоотбалл Леакс" тврди да је УЕФА заташкала цео случај.

Те наводе Реал је оштро одбацио, а огласила се и Европска фудбалска федерација саопштењем у којем наводи да то није истина.

"УЕФА категорички одбацује неосноване оптужбе које се тичу позитивног допинг теста Серхија Рамоса. Спорна контрола УЕФА обављена је уз пуну сугласност с правилима Светске антидопинг агенције (WАДА). УЕФА информише и WАДА и ФИФА о свим случајевима везаним за допинг контроле и њихове резултате. УЕФА и WАДА имају право жалбе Спортској арбитражи на све одлуке која УЕФА донесе, али ниједна од тих инсистуација нису то урадиле у случају Рамоса. WАДА је потврдила да је УЕФА извршила контролу по зацртаним правилима", стоји у саопштењу УЕФА.

Рамос је после меча са Јувентусом навео да му лекар јесте дао ињекцију пред дуел која је садржала спорне супстанце, али је проблем настао што то доктор није унео у протокол, како налажу правила.

Те супстанце нису забрањене јер помажу при отклањању хроничних упала, али према правилима лекар који их даје моја у извештају посебно то да нагласи.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар