UEFA se oglasila o Ramosu i "dopingu"...

Evropska fudbalska federacija odbacila neosnovane optužbe da je kapiten Real Madrida pao na doping testu, ali da se to "zataškalo".

Fudbal 24.11.2018 | 21:20
UEFA se oglasila o Ramosu i "dopingu"...
"Football Leaks" podigao je veliku prašinu objavivši informaciju da je Serhio Ramos posle finala Lige šampiona u Kardifu 3. juna 2017. godine dao uzorak krvi i urina u kojima su pronađene supstance deksametazon i betametazon, a da zbog toga nije kažnjen.

A onda se ista situacija ponovila i 15. aprila ove godine posle meča Primere sa Malagom, kada je Ramos pozvan da dostavi uzorak urina, ali je on to odbio da odmah uradi, već se, protivno pravilima, prvo istuširao.

"Football Leaks" tvrdi da je UEFA zataškala ceo slučaj.

Te navode Real je oštro odbacio, a oglasila se i Evropska fudbalska federacija saopštenjem u kojem navodi da to nije istina.

"UEFA kategorički odbacuje neosnovane optužbe koje se tiču pozitivnog doping testa Serhija Ramosa. Sporna kontrola UEFA obavljena je uz punu suglasnost s pravilima Svetske antidoping agencije (WADA). UEFA informiše i WADA i FIFA o svim slučajevima vezanim za doping kontrole i njihove rezultate. UEFA i WADA imaju pravo žalbe Sportskoj arbitraži na sve odluke koja UEFA donese, ali nijedna od tih insistuacija nisu to uradile u slučaju Ramosa. WADA je potvrdila da je UEFA izvršila kontrolu po zacrtanim pravilima", stoji u saopštenju UEFA.

Ramos je posle meča sa Juventusom naveo da mu lekar jeste dao injekciju pred duel koja je sadržala sporne supstance, ali je problem nastao što to doktor nije uneo u protokol, kako nalažu pravila.

Te supstance nisu zabranjene jer pomažu pri otklanjanju hroničnih upala, ali prema pravilima lekar koji ih daje moja u izveštaju posebno to da naglasi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar