Важна вијест из Партизана: СВИ су ЗДРАВИ!

Први пут од почетка текуће сезоне, сви у играчком погону црно-белих могу да наступе! Мирковић о вербалном деликту у фудбалу: "Има тих табу-тема, али не може човек увек да ћути".

Фудбал 24.11.2018 | 21:10
Важна вијест из Партизана: СВИ су ЗДРАВИ!
Од почетка ове сезоне, најпре Мирослав Ђукић, а потом Зоран "Бата" Мирковић нису имали могућност да на изаберу тим који ће извести на терен од свих расположивих играча.

Многобројне повреде, теже и лакше, условљавале су "тумбања", импровизацију, сналажење, рокаде... 

Пред утакмицу 17. кола Суперлиге Србије против Динама из Врања (недеља од 17 часова, стадион Партизана, ТВ пренос Арена спорт 1), Зоран Мирковић је новинарима саопштио: "Сви играчи су на располагању, сви су здрави".

Мирковић је ово поновио више пута, отклањајући дилему за поједине фудбалере, попут везисте Данила Пантића.

"Процена медицинске службе је да су сви здрави. Чим су ми 'штиклирали' (поред имена) и рекли ОК, то је за мене готова ствар", рекао је Мирковић.

Утакмица против Динама долази после репрезентативне паузе. У претходним мечевима у првенству која су долазила после тих пауза, Партизан се мучио (Пролетер, па Спартак).

"После ове паузе, имали смо пет дана кад смо сви били на окупу, што се први пут догодило. Припремили смо се добро, ми смо фаворит, не бежимо од тога. Очекујем добру утакмицу и победу", каже тренер црно-белих.

О наредном ривалу, Мирковић каже да је реч о чврстој и дисциплинованој екипи.

"На почетку овог првенства су нас намучили. Ја тад нисам био овде, али сам гледао ту утакмицу. Напред имају три брза играча. Нећемо имати лак задатак, да се не заваравамо око тога", каже Мирковић.

Гости Партизана на утакмици против Динама биће деца из места Цернице на Косову, али и један од легендарних португалских фубалера - Деко.

Какав ће Партизан гледати Деко?

"Надам се чврст, дисциплинован, ангажован, маштовит", одговорио је Мирковић кроз осмех.

На клупи намењеној за гостујући тим, неће бити првог тренера Динама Драгана Антића, који је кажњен због "дугачког језика".

Упитан шта уопште мисли о вербалном деликту у фудбалу, Мирковић је одговорио:

"Ми тренери смо у незгодној ситуацији, постоје табу-теме о којима не сме да се прича, тако је прописано. Требало би и ми да имамо свој глас, али не знам докле би то отишло. Не знам ни шта бих вам рекао о тим стварима".

А да ли сте као играч у италијанском фудбалу, када је "Калчо" био најјача еврпска лига, могли и смели да коментаришете суђење?

"Ух, давно је било... Сигурно је да смо коментарисали неке детаље, да ли је био пенал, али није се ишло даље... Нормално је да некад нешто морате да прокоментаришете, то је људски. Не можете увек да ћутите".

Мирковић, који је пре ангажовања за тренера Партизана, био асистент Љубиши Тумбаковићу у стручном штабу репрезентације Црне Горе, било је постављено питање и о гесту везисте Партизана и Црне Горе Марку Јанковићу, који се "отимао" да изведе пенал за национални тим.

"Тумбаковић и ја смо тренери који заговарају дисциплину. Ако смо се нешто договорили пре утакмице, онда треба тако и да буде", прокоментарисао је Мирковић.

Тренер Партизана није желео да коментарише незваничне информације о наводно планираној промени на селекторском месту репрезентације Србије - Драган Стојковић Пикси уместо Младена Крстајића.

"Не могу да улазим у то, стварно. Ако неко сматра и размишља у том правцу, ко смо ми да причамо о томе?", рекао је Мирковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар