Važna vijest iz Partizana: SVI su ZDRAVI!

Prvi put od početka tekuće sezone, svi u igračkom pogonu crno-belih mogu da nastupe! Mirković o verbalnom deliktu u fudbalu: "Ima tih tabu-tema, ali ne može čovek uvek da ćuti".

Fudbal 24.11.2018 | 21:10
Važna vijest iz Partizana: SVI su ZDRAVI!
Od početka ove sezone, najpre Miroslav Đukić, a potom Zoran "Bata" Mirković nisu imali mogućnost da na izaberu tim koji će izvesti na teren od svih raspoloživih igrača.

Mnogobrojne povrede, teže i lakše, uslovljavale su "tumbanja", improvizaciju, snalaženje, rokade... 

Pred utakmicu 17. kola Superlige Srbije protiv Dinama iz Vranja (nedelja od 17 časova, stadion Partizana, TV prenos Arena sport 1), Zoran Mirković je novinarima saopštio: "Svi igrači su na raspolaganju, svi su zdravi".

Mirković je ovo ponovio više puta, otklanjajući dilemu za pojedine fudbalere, poput veziste Danila Pantića.

"Procena medicinske službe je da su svi zdravi. Čim su mi 'štiklirali' (pored imena) i rekli OK, to je za mene gotova stvar", rekao je Mirković.

Utakmica protiv Dinama dolazi posle reprezentativne pauze. U prethodnim mečevima u prvenstvu koja su dolazila posle tih pauza, Partizan se mučio (Proleter, pa Spartak).

"Posle ove pauze, imali smo pet dana kad smo svi bili na okupu, što se prvi put dogodilo. Pripremili smo se dobro, mi smo favorit, ne bežimo od toga. Očekujem dobru utakmicu i pobedu", kaže trener crno-belih.

O narednom rivalu, Mirković kaže da je reč o čvrstoj i disciplinovanoj ekipi.

"Na početku ovog prvenstva su nas namučili. Ja tad nisam bio ovde, ali sam gledao tu utakmicu. Napred imaju tri brza igrača. Nećemo imati lak zadatak, da se ne zavaravamo oko toga", kaže Mirković.

Gosti Partizana na utakmici protiv Dinama biće deca iz mesta Cernice na Kosovu, ali i jedan od legendarnih portugalskih fubalera - Deko.

Kakav će Partizan gledati Deko?

"Nadam se čvrst, disciplinovan, angažovan, maštovit", odgovorio je Mirković kroz osmeh.

Na klupi namenjenoj za gostujući tim, neće biti prvog trenera Dinama Dragana Antića, koji je kažnjen zbog "dugačkog jezika".

Upitan šta uopšte misli o verbalnom deliktu u fudbalu, Mirković je odgovorio:

"Mi treneri smo u nezgodnoj situaciji, postoje tabu-teme o kojima ne sme da se priča, tako je propisano. Trebalo bi i mi da imamo svoj glas, ali ne znam dokle bi to otišlo. Ne znam ni šta bih vam rekao o tim stvarima".

A da li ste kao igrač u italijanskom fudbalu, kada je "Kalčo" bio najjača evrpska liga, mogli i smeli da komentarišete suđenje?

"Uh, davno je bilo... Sigurno je da smo komentarisali neke detalje, da li je bio penal, ali nije se išlo dalje... Normalno je da nekad nešto morate da prokomentarišete, to je ljudski. Ne možete uvek da ćutite".

Mirković, koji je pre angažovanja za trenera Partizana, bio asistent Ljubiši Tumbakoviću u stručnom štabu reprezentacije Crne Gore, bilo je postavljeno pitanje i o gestu veziste Partizana i Crne Gore Marku Jankoviću, koji se "otimao" da izvede penal za nacionalni tim.

"Tumbaković i ja smo treneri koji zagovaraju disciplinu. Ako smo se nešto dogovorili pre utakmice, onda treba tako i da bude", prokomentarisao je Mirković.

Trener Partizana nije želeo da komentariše nezvanične informacije o navodno planiranoj promeni na selektorskom mestu reprezentacije Srbije - Dragan Stojković Piksi umesto Mladena Krstajića.

"Ne mogu da ulazim u to, stvarno. Ako neko smatra i razmišlja u tom pravcu, ko smo mi da pričamo o tome?", rekao je Mirković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar