Федерер жели бар још једном да заигра на Ролан Гаросу!

Роџер Федерер је на заслуженом одмору као и сви остали у тејниском каравану. Ипак, Швајцарац брижљиво планира где ће играти наредне сезоне.

Тенис 26.11.2018 | 19:30
Федерер жели бар још једном да заигра на Ролан Гаросу!
Федерер, који је ове сезоне у Мелбурну освојио 20. гренд слем титулу, сматра своје ривалство са Рафаелом Надалом једним од највећих у спорту и има жељу да заигра опет у Паризу.

Зна се да је Надал краљ Ролан Гароса и да је на мечевима на шљаци најдоминантнији у тениском каравану, али Федерер планира да га изазове барем још једном.

Иако је по кладионицама мала шанса да Швајцарац заигра на чувеним теренима у Булоњској шуми, ипак постоји нада. Федерер би током наредне недеље могао да обелодана оквирни план за наредну сезону и многи се надају да овог пута неће заобићи Ролан Гарос. 

"Волим да унапред испланирам сезону како бих се на најбољи начин припремио за њу. Идем до свих детаља, распореда тренинга, чак и како ћу се припремати за све током децембра. Жеља ми је да играм и на шљаци, то је чисто ствар тениске страсти", рекао је Федерер у септембру, што мнигима указује да размишља и о повратку на најспорије терене. 

Роџеров последњи меч на шљаци био је баш на Ролан Гаросу и то пре три године када је у три сета поражен од Стана Вавринке.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар