Federer želi bar još jednom da zaigra na Rolan Garosu!

Rodžer Federer je na zasluženom odmoru kao i svi ostali u tejniskom karavanu. Ipak, Švajcarac brižljivo planira gde će igrati naredne sezone.

Tenis 26.11.2018 | 19:30
Federer želi bar još jednom da zaigra na Rolan Garosu!
Federer, koji je ove sezone u Melburnu osvojio 20. grend slem titulu, smatra svoje rivalstvo sa Rafaelom Nadalom jednim od najvećih u sportu i ima želju da zaigra opet u Parizu.

Zna se da je Nadal kralj Rolan Garosa i da je na mečevima na šljaci najdominantniji u teniskom karavanu, ali Federer planira da ga izazove barem još jednom.

Iako je po kladionicama mala šansa da Švajcarac zaigra na čuvenim terenima u Bulonjskoj šumi, ipak postoji nada. Federer bi tokom naredne nedelje mogao da obelodana okvirni plan za narednu sezonu i mnogi se nadaju da ovog puta neće zaobići Rolan Garos. 

"Volim da unapred isplaniram sezonu kako bih se na najbolji način pripremio za nju. Idem do svih detalja, rasporeda treninga, čak i kako ću se pripremati za sve tokom decembra. Želja mi je da igram i na šljaci, to je čisto stvar teniske strasti", rekao je Federer u septembru, što mnigima ukazuje da razmišlja i o povratku na najsporije terene. 

Rodžerov poslednji meč na šljaci bio je baš na Rolan Garosu i to pre tri godine kada je u tri seta poražen od Stana Vavrinke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar