"Ко вјерује да је Роџеру било лако, тај гријеши!"

Аустријски тениски тренер Гинтер Бресник верује да Роџеру Федереру није било лако да постигне све што је постигао у каријери.

Тенис 30.11.2018 | 16:30
"Ко вјерује да је Роџеру било лако, тај гријеши!"
Бресник, који ради као тренер сународника Доминика Тима, има своју дефиницију талента.

"Ја таленат дефинишем као људе који могу да ураде више са мање труда, али то не постоји на дуже стазе. Ко верује да је Роџер Федерер урадио све што је урадио тако лако, тај греши. Не можете да замислите колико је овај спорт професионалан. Ако радите напорно, онда то што урадите некада изгледа лако", рекао је Бресник за Куриер. 

Аустријанац је открио да му је жао што није постао доктор, пре него што се упустио у тениске "воде". 

"Жао ми је што нисам постао доктор, што нисам завршио медицину пре него што сам постао тениски тренер. То би било идеално, али нисам могао да урадим оба. Слична ситуација је и са Домиником (Тимом). Тенис и школа у неком тренутку морају да се разиђу, а он је успео да оствари неке ствари које многи нису", додао је Бресник. 

На питање да ли би волео да тренира неког од великана Бресник има занимљив одговор. 

"Почетком деведесетих проучавао сам Бориса Бекера, ко је у то време био у сличној позицији (као сада Роџер, Рафа, Новак). Ја не желим да тренирам неког, већ да га 'обликујем", закључио је човек који је постао тениски тренер већ средином треће деценије живота.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар