"Ko vjeruje da je Rodžeru bilo lako, taj griješi!"

Austrijski teniski trener Ginter Bresnik veruje da Rodžeru Federeru nije bilo lako da postigne sve što je postigao u karijeri.

Tenis 30.11.2018 | 16:30
"Ko vjeruje da je Rodžeru bilo lako, taj griješi!"
Bresnik, koji radi kao trener sunarodnika Dominika Tima, ima svoju definiciju talenta.

"Ja talenat definišem kao ljude koji mogu da urade više sa manje truda, ali to ne postoji na duže staze. Ko veruje da je Rodžer Federer uradio sve što je uradio tako lako, taj greši. Ne možete da zamislite koliko je ovaj sport profesionalan. Ako radite naporno, onda to što uradite nekada izgleda lako", rekao je Bresnik za Kurier. 

Austrijanac je otkrio da mu je žao što nije postao doktor, pre nego što se upustio u teniske "vode". 

"Žao mi je što nisam postao doktor, što nisam završio medicinu pre nego što sam postao teniski trener. To bi bilo idealno, ali nisam mogao da uradim oba. Slična situacija je i sa Dominikom (Timom). Tenis i škola u nekom trenutku moraju da se raziđu, a on je uspeo da ostvari neke stvari koje mnogi nisu", dodao je Bresnik. 

Na pitanje da li bi voleo da trenira nekog od velikana Bresnik ima zanimljiv odgovor. 

"Početkom devedesetih proučavao sam Borisa Bekera, ko je u to vreme bio u sličnoj poziciji (kao sada Rodžer, Rafa, Novak). Ja ne želim da treniram nekog, već da ga 'oblikujem", zaključio je čovek koji je postao teniski trener već sredinom treće decenije života.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar