Упад РОСУ нема везе са убиством

Најновији упад РОСУ на сјевер Косова нема везе са истрагом убиства Оливера Ивановића, рекао је данас у Београду министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.

Србија 24.11.2018 | 14:31
Упад РОСУ нема везе са убиством
"Свима је јасно да упад РОСУ на север Косова нема везе са решавањем убиства Ивановића, већ са опстанком Срба на Косову и Метохији и да представља политичку игру", рекао је Стефановић на прес конференцији.

Он је у том контексту позвао Приштину да обавијести Београд о томе докле се стигло са рјешавањем Ивановићевог убиства.

"Београд је заинтересован за разрешење убиства Оливера Ивановића и волели бисмо да добијемо било какву информацију докле се стигло са истрагом. Не морају то да поделе са нама, могу са међународним институцијама или да изађу и јавно кажу. Нека кажу кога су оптужили и шта. Нека кажу да су на прагу решавања тог убиства", рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Каже и да су Кфор и НАТО дали гаранције да РОСУ неће долазити на сјевер Косова, а да о томе не буду обавијештени људи из локалне заједнице, али да се то ипак десило.

"Ужасно је сложено стање по живот људи, по Србе на КиМ. Њихова безбедност је стално угрожена јер не знају више шта може да им се деси", истакао је Стефановић и додао да Београд прати ситуацију.

"Покушавамо да будемо одговорни јер морамо водити рачуна да било какав наш потез не угрози безбедност Срба на КиМ, а да се истовремено боримо за очување територијалног интегритета земље", рекао је Стефановић.

Министар је навео да је ситуација на КиМ и даље веома напета и да се ништа није промијенило за Србе, јер таксе на робу из Србије нису укинуте.

"Противзаконито уведене таксе и даље су на снази, оне угрожавају интерес Срба који живе јужно и северно од Ибра", рекао је Стефановић.

Он је додао да су увођењем такси прекршени сви међународни принципи и норме и да не види озбиљнију реакцију "свих оних који би на то морали да реагују".

"Не зато што то каже Србија, већ ако хоће да заштите међународно право и споразуме чији су гаранти. Узнемиреност становништва је велика јер је ово пети пут да на север Косова упадају људи са дугим цевима", нагласио је српски министар.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

но сикирики

24.11.2018 14:03

Косово је Србија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

24.11.2018 16:18

Једно морате да сватите,ни Србија није циста итд.Харадинај вам гради зграде по БГ који је пун албанаца и са лазним именима итд.Знаци,прво поведите рацуна о Србији па онда даље.....!! Немој да се увијек лаземо,једнога дана се морамо погледати у оци.

Name

Пепеаруенде

24.11.2018 16:40

Поента је та да ниста с ницим нема везе. Знамо ко је изградио војну базу и засто, и то говори све.

Name

Зејтин

24.11.2018 17:16

Република српска је Босна и Херцеговина.

Name

Кими

24.11.2018 14:06

Откуд знаш Стефановићу???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

24.11.2018 15:55

Зато и има купљену диплому, кућу коју је поштено “зарадио”...итд.

Name

Јован златоусти

24.11.2018 16:08

Багро кус

Name

Др Мр

24.11.2018 17:08

Министре, Србија ти је легло свих врста криминала, корупције, непотизма, нарко дилера, навијачких банди, гангстера,..окрени се послу, не изигравај балерину.

Name

београд

24.11.2018 14:31

И са убиством и са дрогом има везе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2018 15:58

Страдао је честит човјек од стране профитера и криминалаца.. Његова смрт сада служи за подкусуривање.

Name

Игор

24.11.2018 14:49

"Ужасно је сложено стање по живот људи, по Србе на КиМ. Њихова безбедност је стално угрожена јер не знају више шта може да им се деси", истакао је Стефановић и додао да Београд прати ситуацију. Анализирајте само ово сто је изговорио министар. Другим ријецима је поруцио људима на Косову да све најгоре мозе да им се деси а да званицни Београд то ПОСМАТРА . Постеније би било реци МИ СМО НЕМОЦНИ али кад је у политици било постења?! Политика слузи само да овакви "доктори" или како народ подругљиво казе "струцњаци" имају од цега да зиве .

ОДГОВОРИТЕ
Name

па АВ

24.11.2018 15:29

је изјавио 8.11. осврчући се на ставове СПЦ да што се тиче власти у Београду она има 0% суверинитета над КиМ-ом. А јуће је изјавио да :"Ми смо глупи али нисмо најглупљ " тако да ...мрка капа