Дерби полусезоне у Нишу...!

Звезда за јесењу круну, Раднички за дипломски! Црвено-бели девет пута заредом добили Нишлије. . .

Фудбал 24.11.2018 | 16:45
Дерби полусезоне у Нишу...!
Пре круцијалнох гостовања у Напуљу, када је у питању судбина овосезонске европске европске бајке, Црвену звезду чека дерби јесењег дела првенства. Тако каже табела Суперлиге, пошто ће се тим Владана Милојевића (данас, 19.00, Аренас спорт) намерити на најближег пратиоца, Раднички из Ниша.

Сигурно је да српског шампиона чека врло тешко гостовање на Чаиру. Тим Ненада Лалатовића игра добро у континуитету и углавном скупља бодове у мечевима у којима је фаворит. Истина, последњи тријумф у Новом Саду против Пролетера подигао је много прашине. Сећате се већ - преокрет за два минута, пенал, аутогол... Али сада је све то у другом плану. 

Звезда ће једним оком гледати ка Италији и Наполију, али... Сигурни смо да Владан Милојевић неће много експериментисати, односно да ће шансу пружити најјачој постави коју има на располагању, јер повреде су добрано искасапиле црвено-беле. Подсетимо, ван строја су Милан Павков, Душан Јованчић, Филип Стојковић, Вујадин Савић...

Како тренутно ствари стоје ни Ричмонд Боаћи неће бити спреман за 90 минута.

“Боаћи излази из повреде, почео је да тренира, али му предстоји период физичке припреме и адаптације. Срећан сам кад год се неко од играча врати у погон, ипак бројни фудбалери су под знаком питања. Не желим да кукам, сагледаћемо опције и видећемо ко је од играча компатибилан да покрије неопходне позиције. Улазимо у циљну равнину, крај полусезоне у којој смо одиграли утакмица колико неко за целу сезону и здравствени проблеми цех су бројних мечева“, казао је јуче Владан Милојевић. 

Црвена звезда је у серији од пет везаних тријумфа у свим такмичењима. На последња три дуела Милојевићевог тима дошло је 2-3 гола. Није лош податак за кладиоце... У одличној серији је и Лалатовићев тим. Везали су четири тријумфа и свакако ће желети да одличну јесен улепшају добрим резултатом против шампиона. А када су амбиције Нишлија у питању ту дилеме нема. Више пута су истакли и Тончев и сами играчи, тренер - циљ Радничког је да за сада задржи статус другог клуба у Србији, а онда и да нападне титулу. 

"Оно што ме чини срећним пред овај меч је то што смо у поодмаклом делу сезоне раздвојили Звезду и Партизан на табели и што смо дочекали да ово буде дерби сезоне у Србији. Наравно да је ће дуел између Звезде и Партизана увек бити дерби, али тренутно стање је такво да ће се у Нишу данас састати две екипе које су до сада највише показале у лиги", почео је Ненад Лалатовић своје излагање. "Очекујем добру утакмицу, пун стадион, јер смо ми својим играма заслужили велику подршку. Сматрам да ће овај меч бити наш дипломски испит, јер ћемо имати прилику да се докажемо против сјајне екипе. Ми не желимо да претимо Звезди, али имамо своје амбиције. Звезда има два подједнако јака тима. Прошле године играли су Лигу Европе, сада играју Лигу шампиона и освојили су четири бода у својој групи. Победили један Ливерпул. Када играш против једне такве екипе, свакако да мораш да имаш респецт према њеним резултатима, али не смеш да се плашиш. Јер ако се они нису уплашили Ливерпула, нећемо се ни ми уплашити њих. Ако су они успели да победе тај Ливерпул, можемо и ми да победимо њих. Под условом да уђемо у меч онако како се спремамо. Најаве да ће Звезда доћи у Ниш у измењеном саставу мене не могу да преваре", подвукао је шесф струке Нишлија.

Црвена звезда лако излази с Мераклијама на крај у последње време. Девет последњих међусобних мечева ових тимова завршено је тријумфом тима с Маракане. Голови су редован састојак утакмица ова два тима. Ипак, Црвена звезда ће овога пута бити на великом и тешком испиту. Тачно је да су Београђани фаворити, али очекује се врло неизвестан меч. Овог пута не очекујте много голова.

Додатни мотив за црвено-беле биће шанса да освајањем три бода овере јесењу титулу. С 12 бодова вишка на четири кола пре краја првог дела сезоне актуелни првак осигурао би зимовање на првом месту суперлигашке табеле. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар