Derbi polusezone u Nišu...!

Zvezda za jesenju krunu, Radnički za diplomski! Crveno-beli devet puta zaredom dobili Nišlije. . .

Fudbal 24.11.2018 | 16:45
Derbi polusezone u Nišu...!
Pre krucijalnoh gostovanja u Napulju, kada je u pitanju sudbina ovosezonske evropske evropske bajke, Crvenu zvezdu čeka derbi jesenjeg dela prvenstva. Tako kaže tabela Superlige, pošto će se tim Vladana Milojevića (danas, 19.00, Arenas sport) nameriti na najbližeg pratioca, Radnički iz Niša.

Sigurno je da srpskog šampiona čeka vrlo teško gostovanje na Čairu. Tim Nenada Lalatovića igra dobro u kontinuitetu i uglavnom skuplja bodove u mečevima u kojima je favorit. Istina, poslednji trijumf u Novom Sadu protiv Proletera podigao je mnogo prašine. Sećate se već - preokret za dva minuta, penal, autogol... Ali sada je sve to u drugom planu. 

Zvezda će jednim okom gledati ka Italiji i Napoliju, ali... Sigurni smo da Vladan Milojević neće mnogo eksperimentisati, odnosno da će šansu pružiti najjačoj postavi koju ima na raspolaganju, jer povrede su dobrano iskasapile crveno-bele. Podsetimo, van stroja su Milan Pavkov, Dušan Jovančić, Filip Stojković, Vujadin Savić...

Kako trenutno stvari stoje ni Ričmond Boaći neće biti spreman za 90 minuta.

“Boaći izlazi iz povrede, počeo je da trenira, ali mu predstoji period fizičke pripreme i adaptacije. Srećan sam kad god se neko od igrača vrati u pogon, ipak brojni fudbaleri su pod znakom pitanja. Ne želim da kukam, sagledaćemo opcije i videćemo ko je od igrača kompatibilan da pokrije neophodne pozicije. Ulazimo u ciljnu ravninu, kraj polusezone u kojoj smo odigrali utakmica koliko neko za celu sezonu i zdravstveni problemi ceh su brojnih mečeva“, kazao je juče Vladan Milojević. 

Crvena zvezda je u seriji od pet vezanih trijumfa u svim takmičenjima. Na poslednja tri duela Milojevićevog tima došlo je 2-3 gola. Nije loš podatak za kladioce... U odličnoj seriji je i Lalatovićev tim. Vezali su četiri trijumfa i svakako će želeti da odličnu jesen ulepšaju dobrim rezultatom protiv šampiona. A kada su ambicije Nišlija u pitanju tu dileme nema. Više puta su istakli i Tončev i sami igrači, trener - cilj Radničkog je da za sada zadrži status drugog kluba u Srbiji, a onda i da napadne titulu. 

"Ono što me čini srećnim pred ovaj meč je to što smo u poodmaklom delu sezone razdvojili Zvezdu i Partizan na tabeli i što smo dočekali da ovo bude derbi sezone u Srbiji. Naravno da je će duel između Zvezde i Partizana uvek biti derbi, ali trenutno stanje je takvo da će se u Nišu danas sastati dve ekipe koje su do sada najviše pokazale u ligi", počeo je Nenad Lalatović svoje izlaganje. "Očekujem dobru utakmicu, pun stadion, jer smo mi svojim igrama zaslužili veliku podršku. Smatram da će ovaj meč biti naš diplomski ispit, jer ćemo imati priliku da se dokažemo protiv sjajne ekipe. Mi ne želimo da pretimo Zvezdi, ali imamo svoje ambicije. Zvezda ima dva podjednako jaka tima. Prošle godine igrali su Ligu Evrope, sada igraju Ligu šampiona i osvojili su četiri boda u svojoj grupi. Pobedili jedan Liverpul. Kada igraš protiv jedne takve ekipe, svakako da moraš da imaš respect prema njenim rezultatima, ali ne smeš da se plašiš. Jer ako se oni nisu uplašili Liverpula, nećemo se ni mi uplašiti njih. Ako su oni uspeli da pobede taj Liverpul, možemo i mi da pobedimo njih. Pod uslovom da uđemo u meč onako kako se spremamo. Najave da će Zvezda doći u Niš u izmenjenom sastavu mene ne mogu da prevare", podvukao je šesf struke Nišlija.

Crvena zvezda lako izlazi s Meraklijama na kraj u poslednje vreme. Devet poslednjih međusobnih mečeva ovih timova završeno je trijumfom tima s Marakane. Golovi su redovan sastojak utakmica ova dva tima. Ipak, Crvena zvezda će ovoga puta biti na velikom i teškom ispitu. Tačno je da su Beograđani favoriti, ali očekuje se vrlo neizvestan meč. Ovog puta ne očekujte mnogo golova.

Dodatni motiv za crveno-bele biće šansa da osvajanjem tri boda overe jesenju titulu. S 12 bodova viška na četiri kola pre kraja prvog dela sezone aktuelni prvak osigurao bi zimovanje na prvom mestu superligaške tabele. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar