Нови дабл-дабл Јокића, Бобију пет минута, Теу ни толико!

Марјановићу "мрвице", Теодосићу ни толико – Галинари спасао Клиперсе! Кошаркаши Лос Анђелес Клиперса остварили су шесту узастопну победу, овога пута су после продужетка били бољи од Мемфиса са 112:107.  Денвер успешан против Орланда, уз још једну запажену ролу српског центра, Марјановићу шанса "на кашичицу" против Мемфиса, Теодосићу ни секунд! Одлични Јокић, против Орланда дабл-дабл у скоковима и асистенцијама.  После свега једне победе у седам мечева, Денвер је коначно славио против Орланда, 112:87.

Кошарка 24.11.2018 | 13:15
Нови дабл-дабл Јокића, Бобију пет минута, Теу ни толико!
Клиперси су после мини паузе због Дана захвалности били на ивици пораза, али су у последњим тренуцима регуларног дела успели да се извуку и у продужетку дођу до тријумфа.

Српски играчи поново нису имали своје вече – Бобан Марјановић је на паркету провео нешто више од пет минута, док Милош Теодосић није улазио у игру.

Марјановић је колико-толико успео да искористи добијену шансу и забележи 4 поена (2-4 за два) и ухвати две лопте. 

Гризлиси су имали вођство у првом полувремену, да би Клиперси у трећој чевтвртини узвратили са 31:18 и преузели контролу. Ипак, налет њихове добре игре је био кратак, Мемфис је успео да се консолидује и дође на корак до тријумфа. 

Пола минута пре краја Мемфис је имао +1, али је на три секунде до истека времена Вилијамс имао шут за победу. Промашио је тројку, после чега је Марк Гасол погодио и чинило се преломио питање победника. Тако није мислио Данило Галинари, који је после добре акције фаулиран при шуту за три поена и био веома сигуран код сва три бацања, па је на самом истеку регуларног тока изборио продужетак. 

Током додатних пет минута екипа Дока Риверса је све време била у предности и релативно рутински привела меч крају. 

Управо је Галинари био један од најбољих појединаца меча са 20 поена и 9 скокова, док је ефикаснији од њега био сам Монтрезл Херел који је додао 22 и уписао 11 скокова. 

На другој страни доминирао је Марк Гасол са 27 поена и 13 ухваћених лопти, а пратио га је Џерен Џексон са 20, једним више од Мајка Конлија који је поделио 11 асистенција. 

Клиперси су се овим тријумфом попели на прво место Запада са 12 победа и 6 пораза, док су Гризлиси два места испод са истим учинком. 

Српски кошаркаш Никола Јокић можда није имао своје шутерско вече, али зато је био најдоминантнији на паркету када је реч о скоковима и асистенцијама у којима је имао дабл-дабл учинак.

Кошаркаш Денвера је за 22 минута у игри уз шест поена, забележио и 10 скокова, 11 асистенција и две украдене лопте. Све поене уписао је у последње две четвртине и мало је недостајало за трипл-дабл.

Без дилеме, Јокић је имао пресудан учинак, и то што је посебно занимљиво у одбрани, за коју стручњаци тврде да му није јача страна. 

Треј Лајлс је постигао 22, Џајмал Мареј 16, а Мејсон Пламли 15 поена уз 11 скокова. У тиму Орланда, најбољи је био Теренс Роса са 18 поена, док је Никола Вучевић имао 16 поена и осам скокова за 27 минута на паркету.

Кључ убедљиве победе крије се у другој и четвртој четвртини у којима је Денвер потпуно разбио противника. Укупно су имали чак 33 асистенције, а успели су да пресеку напад протовника чак 11 пута.

"Још једном је наша одбрана водила напад, баш као и против Минесоте", тада смо најбољи", изјавио је тренер Денвера Мајкл Малоун.

Колико је одбрана Денвера добро функционисала сведочи и податак да је тим имао десет украдених лопти, пет блокада и Нагетси су успели да сведу противника на свега 40.5 одсто успешности шута из игре.

Са знатно бољом одбраном, сада су показали да полако излазе из кризе, и да су на путу да бележе резултате као у првих десет мечева сезоне када су имали нестваран скор од 9:1.



У првој утакмици богатог програма након Дана захвалности, екипа Минесоте победила је у гостима Бруклин са 112:102. 

Минесота је прекинула низ од два пораза и уписала осму победу од почетка нове сезоне, док Бруклин сада има скор од осам победа и 12 пораза. 

Минесоту је до победе водио Дерик Роуз са 25 поена, Карл Ентони Таунс је додао 21, а Таџ Гибсон 16 поена уз 11 скокова. 

У редовима Бруклина, најбољи су били Џо Харис и Спенсер Динвиди са по 18 поена.

НБА (петак на суботу)

Детроит - Хјустон 116:111 (продужеци)
Атланта - Бостон 96:114
Њујорк - Њу Орлеанс 114:109
Филаделфија - Кливленд 112:121
Торонто - Вашингтон 125:107
Чикаго - Мајами 96:103
Индијана - Сан Антонио 100:111
Оклахома - Шарлот 109:104
Милвоки - Финикс 114:116
Денвер - Орландо 112:87
Голден Стејт - Портланд 125:97
ЛА Лејкерс - Јута 90:83

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар