Novi dabl-dabl Jokića, Bobiju pet minuta, Teu ni toliko!

Marjanoviću "mrvice", Teodosiću ni toliko – Galinari spasao Kliperse! Košarkaši Los Anđeles Klipersa ostvarili su šestu uzastopnu pobedu, ovoga puta su posle produžetka bili bolji od Memfisa sa 112:107.  Denver uspešan protiv Orlanda, uz još jednu zapaženu rolu srpskog centra, Marjanoviću šansa "na kašičicu" protiv Memfisa, Teodosiću ni sekund! Odlični Jokić, protiv Orlanda dabl-dabl u skokovima i asistencijama.  Posle svega jedne pobede u sedam mečeva, Denver je konačno slavio protiv Orlanda, 112:87.

Košarka 24.11.2018 | 13:15
Novi dabl-dabl Jokića, Bobiju pet minuta, Teu ni toliko!
Klipersi su posle mini pauze zbog Dana zahvalnosti bili na ivici poraza, ali su u poslednjim trenucima regularnog dela uspeli da se izvuku i u produžetku dođu do trijumfa.

Srpski igrači ponovo nisu imali svoje veče – Boban Marjanović je na parketu proveo nešto više od pet minuta, dok Miloš Teodosić nije ulazio u igru.

Marjanović je koliko-toliko uspeo da iskoristi dobijenu šansu i zabeleži 4 poena (2-4 za dva) i uhvati dve lopte. 

Grizlisi su imali vođstvo u prvom poluvremenu, da bi Klipersi u trećoj čevtvrtini uzvratili sa 31:18 i preuzeli kontrolu. Ipak, nalet njihove dobre igre je bio kratak, Memfis je uspeo da se konsoliduje i dođe na korak do trijumfa. 

Pola minuta pre kraja Memfis je imao +1, ali je na tri sekunde do isteka vremena Vilijams imao šut za pobedu. Promašio je trojku, posle čega je Mark Gasol pogodio i činilo se prelomio pitanje pobednika. Tako nije mislio Danilo Galinari, koji je posle dobre akcije fauliran pri šutu za tri poena i bio veoma siguran kod sva tri bacanja, pa je na samom isteku regularnog toka izborio produžetak. 

Tokom dodatnih pet minuta ekipa Doka Riversa je sve vreme bila u prednosti i relativno rutinski privela meč kraju. 

Upravo je Galinari bio jedan od najboljih pojedinaca meča sa 20 poena i 9 skokova, dok je efikasniji od njega bio sam Montrezl Herel koji je dodao 22 i upisao 11 skokova. 

Na drugoj strani dominirao je Mark Gasol sa 27 poena i 13 uhvaćenih lopti, a pratio ga je Džeren Džekson sa 20, jednim više od Majka Konlija koji je podelio 11 asistencija. 

Klipersi su se ovim trijumfom popeli na prvo mesto Zapada sa 12 pobeda i 6 poraza, dok su Grizlisi dva mesta ispod sa istim učinkom. 

Srpski košarkaš Nikola Jokić možda nije imao svoje šutersko veče, ali zato je bio najdominantniji na parketu kada je reč o skokovima i asistencijama u kojima je imao dabl-dabl učinak.

Košarkaš Denvera je za 22 minuta u igri uz šest poena, zabeležio i 10 skokova, 11 asistencija i dve ukradene lopte. Sve poene upisao je u poslednje dve četvrtine i malo je nedostajalo za tripl-dabl.

Bez dileme, Jokić je imao presudan učinak, i to što je posebno zanimljivo u odbrani, za koju stručnjaci tvrde da mu nije jača strana. 

Trej Lajls je postigao 22, Džajmal Marej 16, a Mejson Plamli 15 poena uz 11 skokova. U timu Orlanda, najbolji je bio Terens Rosa sa 18 poena, dok je Nikola Vučević imao 16 poena i osam skokova za 27 minuta na parketu.

Ključ ubedljive pobede krije se u drugoj i četvrtoj četvrtini u kojima je Denver potpuno razbio protivnika. Ukupno su imali čak 33 asistencije, a uspeli su da preseku napad protovnika čak 11 puta.

"Još jednom je naša odbrana vodila napad, baš kao i protiv Minesote", tada smo najbolji", izjavio je trener Denvera Majkl Maloun.

Koliko je odbrana Denvera dobro funkcionisala svedoči i podatak da je tim imao deset ukradenih lopti, pet blokada i Nagetsi su uspeli da svedu protivnika na svega 40.5 odsto uspešnosti šuta iz igre.

Sa znatno boljom odbranom, sada su pokazali da polako izlaze iz krize, i da su na putu da beleže rezultate kao u prvih deset mečeva sezone kada su imali nestvaran skor od 9:1.



U prvoj utakmici bogatog programa nakon Dana zahvalnosti, ekipa Minesote pobedila je u gostima Bruklin sa 112:102. 

Minesota je prekinula niz od dva poraza i upisala osmu pobedu od početka nove sezone, dok Bruklin sada ima skor od osam pobeda i 12 poraza. 

Minesotu je do pobede vodio Derik Rouz sa 25 poena, Karl Entoni Tauns je dodao 21, a Tadž Gibson 16 poena uz 11 skokova. 

U redovima Bruklina, najbolji su bili Džo Haris i Spenser Dinvidi sa po 18 poena.

NBA (petak na subotu)

Detroit - Hjuston 116:111 (produžeci)
Atlanta - Boston 96:114
Njujork - Nju Orleans 114:109
Filadelfija - Klivlend 112:121
Toronto - Vašington 125:107
Čikago - Majami 96:103
Indijana - San Antonio 100:111
Oklahoma - Šarlot 109:104
Milvoki - Finiks 114:116
Denver - Orlando 112:87
Golden Stejt - Portland 125:97
LA Lejkers - Juta 90:83

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar