Вијеће народа РС успорава власт

Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да Вијеће народа Српске умногоме блокира рад и одлуке републичког парламента, те сталним потезањима виталног националног интереса успорава законодавну власт у Српској.

Република Српска 24.11.2018 | 10:13
Вијеће народа РС успорава власт
Чубриловић је за "Глас Српске" прецизирао да због блокаде Клуба Бошњака у Вијећу народа Српска не може да укине смртну казну и прогласи главни град, што је злоупотреба института заштите виталног националног интереса како би се опструисало доношење рјешења која уопште не задиру у ту област.

"Да би практично дошло до измјена Устава које су наметнуте одлуком високог представника из 2002. године којом је формирано Вијеће народа, морали бисмо да те измјене усвојимо у Народној скупштини и да их потом усвоји Вијеће народа. За ту одлуку морамо обезбиједити двотрећинску већину у Вијећу. Дакле, у Клубу Бошњака у Вијећу народа промјену Устава морало би да потврди најмање пет Бошњака", рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је Народна скупштина, упркос разним непарламентарним методама опозиције, у прошлом мандату успјешно окончала сва засједања, чиме је побиједила демократска снага већине и владавина права.

"У Народној скупштини ће и у наредном периоду бити вођена демократска расправа о свим питањима битним за грађане, али нико неће моћи да под плаштом наводних демократских права опструише и разграђује парламентарни живот у Српској", поручио је Чубриловић.

Он је поновио да ће у наставку прве сједнице Народне скупштине бити изабрани потпредсједници парламента, те да би по њеном завршетку, вјероватно 5. децембра, требала да почне нова, посебна сједница како би се комплетирало скупштинско руководство избором генералног секретара и делегата за Вијеће народа Српске и Дом народа парламента БиХ.

"У избор нове владе и промјену Закона о Влади не можемо ући док не буде конституисано Вијеће народа", подсјетио је Чубриловић.

(Глас Српске)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Маринко Приједор

24.11.2018 09:27

ДНС је уз Чубриловића. Нећемо тајкуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

24.11.2018 10:19

Најсмјесније је кад казете ДНС је уз Цубриловица срам вас било сто не казете појединци су за Цубриловица И то је исправно а ко су ти појединци свима је познато. Паметном И превисе

Name

Рекавице

24.11.2018 13:57

Само Марко Павић.

Name

Да

24.11.2018 15:32

Они успоравају а ти крадес.

Name

П. Дјоко

24.11.2018 09:37

Стета сто вас успоравају инаце би одмах прионили на посао. Најприје унапредјење привреде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

24.11.2018 09:42

Зар је законски постојала смртна казна...па треба је увести а не укинути..видите ли ста сте урадили од народа..направили дивљаке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.11.2018 10:01

Смртна казна би требала да се уведе за теске облике привредног криминала,крадју новца из будзета,прелетаце у постизборном периоду

Name

Бл

24.11.2018 11:28

Стално вам је крив неко трећи,неспособни сте у вођењу политике па вам неко увек крив. Ма чубре важно је да си ти згодан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

25.11.2018 09:08

Бравооо Ре али он то не разумије они су за затворе а не за власт па боље је без имакве власти него продузити са њима то је јос веце зло за опљацкани народ и дрзаву !ее да је закона па у затворе са њима била би гузва као прелијетање у партије морали би у ред као за хљеб сто смо ми исли !!олос испливао у рату и до санас харци над овим јадним народом!! Феудално друство направили!а они се љуљају на Беиграду на води и на земљи са јавним и тајним рацунима и имовином од Русије до Јузне Осетије па сад вуцају заставе као крпе за собом и глуме дрзавну власт исте дрзаве коју су опљацкали !!!!!!а народ све видиооо и то доброооо али нема моци блокирали су све дрзавне институције и претворили у странацке приватне своје власнистбо !!!!вијеце народавтреба да трази тим експерата за испитивање њибовог рада и на медјународни суд па одузимање и опоравака народа од њих а они у затворе !дно дна

Name

Страх

24.11.2018 12:23

А сто себојите СМРТНЕ казне? Нека је. Ко је заслузи нека је и добије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опустено

24.11.2018 12:49

Драган Чавић це да гласа за све за ста треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

24.11.2018 12:55

Ко о цему, представници Додиковог резима о демократији. Ако је корупција демократија, ви сте демократе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позајми

24.11.2018 15:46

Позајми ми стан на дан на БГ води

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леден5це

24.11.2018 21:08

Свак крије и оно сто добро уради а овај се хвали ста је погресно или није урадио, Ја мислим да ови се боје ономе сто су досада бесправно и на коруптиван нацин присвојио, Само под хитно дати отказ да висе не лазе јадни народ.

ОДГОВОРИТЕ