Vijeće naroda RS usporava vlast

Predsjednik Narodne Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da Vijeće naroda Srpske umnogome blokira rad i odluke republičkog parlamenta, te stalnim potezanjima vitalnog nacionalnog interesa usporava zakonodavnu vlast u Srpskoj.

Republika Srpska 24.11.2018 | 10:13
Vijeće naroda RS usporava vlast
Čubrilović je za "Glas Srpske" precizirao da zbog blokade Кluba Bošnjaka u Vijeću naroda Srpska ne može da ukine smrtnu kaznu i proglasi glavni grad, što je zloupotreba instituta zaštite vitalnog nacionalnog interesa kako bi se opstruisalo donošenje rješenja koja uopšte ne zadiru u tu oblast.

"Da bi praktično došlo do izmjena Ustava koje su nametnute odlukom visokog predstavnika iz 2002. godine kojom je formirano Vijeće naroda, morali bismo da te izmjene usvojimo u Narodnoj skupštini i da ih potom usvoji Vijeće naroda. Za tu odluku moramo obezbijediti dvotrećinsku većinu u Vijeću. Dakle, u Кlubu Bošnjaka u Vijeću naroda promjenu Ustava moralo bi da potvrdi najmanje pet Bošnjaka", rekao je Čubrilović.

On je istakao da je Narodna skupština, uprkos raznim neparlamentarnim metodama opozicije, u prošlom mandatu uspješno okončala sva zasjedanja, čime je pobijedila demokratska snaga većine i vladavina prava.

"U Narodnoj skupštini će i u narednom periodu biti vođena demokratska rasprava o svim pitanjima bitnim za građane, ali niko neće moći da pod plaštom navodnih demokratskih prava opstruiše i razgrađuje parlamentarni život u Srpskoj", poručio je Čubrilović.

On je ponovio da će u nastavku prve sjednice Narodne skupštine biti izabrani potpredsjednici parlamenta, te da bi po njenom završetku, vjerovatno 5. decembra, trebala da počne nova, posebna sjednica kako bi se kompletiralo skupštinsko rukovodstvo izborom generalnog sekretara i delegata za Vijeće naroda Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

"U izbor nove vlade i promjenu Zakona o Vladi ne možemo ući dok ne bude konstituisano Vijeće naroda", podsjetio je Čubrilović.

(Glas Srpske)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Marinko Prijedor

24.11.2018 09:27

DNS je uz Čubrilovića. Nećemo tajkune.

ODGOVORITE
Name

XXL

24.11.2018 10:19

Najsmjesnije je kad kazete DNS je uz Cubrilovica sram vas bilo sto ne kazete pojedinci su za Cubrilovica I to je ispravno a ko su ti pojedinci svima je poznato. Pametnom I previse

Name

Rekavice

24.11.2018 13:57

Samo Marko Pavić.

Name

Da

24.11.2018 15:32

Oni usporavaju a ti krades.

Name

P. Djoko

24.11.2018 09:37

Steta sto vas usporavaju inace bi odmah prionili na posao. Najprije unapredjenje privrede?

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

24.11.2018 09:42

Zar je zakonski postojala smrtna kazna...pa treba je uvesti a ne ukinuti..vidite li sta ste uradili od naroda..napravili divljake

ODGOVORITE
Name

Re

24.11.2018 10:01

Smrtna kazna bi trebala da se uvede za teske oblike privrednog kriminala,kradju novca iz budzeta,preletace u postizbornom periodu

Name

Bl

24.11.2018 11:28

Stalno vam je kriv neko treći,nesposobni ste u vođenju politike pa vam neko uvek kriv. Ma čubre važno je da si ti zgodan.

ODGOVORITE
Name

Boba

25.11.2018 09:08

Bravooo Re ali on to ne razumije oni su za zatvore a ne za vlast pa bolje je bez imakve vlasti nego produziti sa njima to je jos vece zlo za opljackani narod i drzavu !ee da je zakona pa u zatvore sa njima bila bi guzva kao prelijetanje u partije morali bi u red kao za hljeb sto smo mi isli !!olos isplivao u ratu i do sanas harci nad ovim jadnim narodom!! Feudalno drustvo napravili!a oni se ljuljaju na Beigradu na vodi i na zemlji sa javnim i tajnim racunima i imovinom od Rusije do Juzne Osetije pa sad vucaju zastave kao krpe za sobom i glume drzavnu vlast iste drzave koju su opljackali !!!!!!a narod sve vidiooo i to dobroooo ali nema moci blokirali su sve drzavne institucije i pretvorili u stranacke privatne svoje vlasnistbo !!!!vijece narodavtreba da trazi tim eksperata za ispitivanje njibovog rada i na medjunarodni sud pa oduzimanje i oporavaka naroda od njih a oni u zatvore !dno dna

Name

Strah

24.11.2018 12:23

A sto sebojite SMRTNE kazne? Neka je. Ko je zasluzi neka je i dobije.

ODGOVORITE
Name

Opusteno

24.11.2018 12:49

Dragan Čavić ce da glasa za sve za sta treba.

ODGOVORITE
Name

Direkt

24.11.2018 12:55

Ko o cemu, predstavnici Dodikovog rezima o demokratiji. Ako je korupcija demokratija, vi ste demokrate.

ODGOVORITE
Name

Pozajmi

24.11.2018 15:46

Pozajmi mi stan na dan na BG vodi

ODGOVORITE
Name

Leden5ce

24.11.2018 21:08

Svak krije i ono sto dobro uradi a ovaj se hvali sta je pogresno ili nije uradio, Ja mislim da ovi se boje onome sto su dosada bespravno i na koruptivan nacin prisvojio, Samo pod hitno dati otkaz da vise ne laze jadni narod.

ODGOVORITE