Мировић: Градимо дух заједништва

Желимо да у Војводини градимо дух заједништва између Срба и мањина, истовремено не заборављајући српске корене који леже управо у заједништву, а не у поделама, изјавио је председник војвођанске владе Игор Мировић поводом обележавања 100 година од присаједињења Војводине Краљевини Србији.

Србија 24.11.2018 | 07:35
Мировић: Градимо дух заједништва
Он је изјавио да су сепаратистичке тенденције у Војводини данас маргинализоване, али да и даље постоје и да их не треба занемаривати.

"Чинимо све да реафирмишемо чињенице, не због бесциљног повратка у историју, већ због садашњости и будућности. Јер, пред нама су страховито велики изазови на унутрашњем, регионалном и на глобалном плану", истакао је Мировић.

Он је подсетио да је увођење обележавања овог значајног историјског датума за Србе и Србију био један од његових првих потеза на овој функцији, али је додао да се изузетно води рачуна и о националним мањинама, а њихови празници поштују.

"Помажемо и бринемо о мањинама не зато да бисмо добили неки поен у Бриселу, него зато што је то цивилизацијска и демократска норма. Да ли ће то служити као некакав тас на ваги одлучивања о нашем европском путу, треба да одлуче европски лидери", рекао је Мировић. 

(Вечерње новости)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Демократија-Демос бира?

24.11.2018 08:28

Амери су изградили војну базу Бондстил иако Србија не припада НАТО-у. Није ли то аутоматски сецесија према Србији, а сада се води битка о признању Косова? За паметног доста и превисе!

ОДГОВОРИТЕ