Mirović: Gradimo duh zajedništva

Želimo da u Vojvodini gradimo duh zajedništva između Srba i manjina, istovremeno ne zaboravljajući srpske korene koji leže upravo u zajedništvu, a ne u podelama, izjavio je predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović povodom obeležavanja 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji.

Srbija 24.11.2018 | 07:35
Mirović: Gradimo duh zajedništva
On je izjavio da su separatističke tendencije u Vojvodini danas marginalizovane, ali da i dalje postoje i da ih ne treba zanemarivati.

"Činimo sve da reafirmišemo činjenice, ne zbog besciljnog povratka u istoriju, već zbog sadašnjosti i budućnosti. Jer, pred nama su strahovito veliki izazovi na unutrašnjem, regionalnom i na globalnom planu", istakao je Mirović.

On je podsetio da je uvođenje obeležavanja ovog značajnog istorijskog datuma za Srbe i Srbiju bio jedan od njegovih prvih poteza na ovoj funkciji, ali je dodao da se izuzetno vodi računa i o nacionalnim manjinama, a njihovi praznici poštuju.

"Pomažemo i brinemo o manjinama ne zato da bismo dobili neki poen u Briselu, nego zato što je to civilizacijska i demokratska norma. Da li će to služiti kao nekakav tas na vagi odlučivanja o našem evropskom putu, treba da odluče evropski lideri", rekao je Mirović. 

(Večernje novosti)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Demokratija-Demos bira?

24.11.2018 09:28

Ameri su izgradili vojnu bazu Bondstil iako Srbija ne pripada NATO-u. Nije li to automatski secesija prema Srbiji, a sada se vodi bitka o priznanju Kosova? Za pametnog dosta i previse!

ODGOVORITE