ТУР: Како је Галатасарај просуо бодове против Коње?!

Човек скривио пенал, па гађао судију и добио црвени!

Фудбал 23.11.2018 | 21:35
ТУР: Како је Галатасарај просуо бодове против Коње?!
Галатасарај је остао без победе у последњем минуту сусрета са Коњом, а у фокусу је апсолутни трагичар сусрета Сердар Азиз! Мада је турски шампион водио практично до последњих тренутака, коначни расплет и не треба да изненади пошто је гигант из Истанбула меч одиграо без пола тима, али је на крају ипак у првом плану начин на који је турски шампион остао без плена - 1:1 (0:0). Немојте да кажете да вас нисмо упозорили...

Шта се догодило? Сердар Азиз, који се таман вратио у тим после проблема с повредом скривио је једанаестерац у последњем минуту утакмице, а онда је на тренутак потпуно изгубио компас. Узео је лопту у своје руке и гађао арбитра Хусејина Гоџека, који му је моментално показао црвени картон! После више од пет минута паузе Нејц Скубиц је био сигуран са креча и донео, рекло би се, заслужено поравнање резултата и најправеднији исход, уз по бод на обе стране. Коња је тако стигла до пет бодова у претходна три кола, што је увело у сигурну зону на средини табеле.

Подсетимо, после туче на дербију са Фенером тренер Галатасараја Фатих Терим добио је седам мечева казне, као и његов помоћник Хасан Шаш. Баду Ндиаје је суспендован на пет утакмица, Рајан Донк на шест, Гари Родригес на три, Није било ни Јунеса Беланде, Емреа Акбабе, Јута Нагатома и Синана Гумуша, мада су Фернандо, Ерен Дердијок, Озан Кабак и поменути Азиз ипак на крају заиграли, иако су се тек вратили у тренажни процес.

Галатасарај је испустио бодове по четврти пут у минулих пет лигашких утакмица, што га сада ставља на три бода минуса у односу на првопласирани Башакшехир, уз меч вишка.

Комплетна драма стала је у завршних 20 минута. Пре комплетног инцидента у последњим моментима, Галатасарај је потпуно неочекивано стигао до вођства после Маријановог центаршута с десног бока, а онда и правог карамбола Коњиног штоперског тандема. Дијањ је покушао да избије лопту главом, али уместо тога погодио је Демирока у леђа, чиме је матирао свог голмана. Изгледало је да Коња не може да се врати из овог минуса, али је спас стигао буквално у последњи час. И то у лику мученогСердара Азиза...

ТУРСКА 1 - 13. КОЛО: 

Петак

Галатасарај - Коња 1:1 (0:0)
/Демирок 69аг - Скубиц 90+2/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар