TUR: Kako je Galatasaraj prosuo bodove protiv Konje?!

Čovek skrivio penal, pa gađao sudiju i dobio crveni!

Fudbal 23.11.2018 | 21:35
TUR: Kako je Galatasaraj prosuo bodove protiv Konje?!
Galatasaraj je ostao bez pobede u poslednjem minutu susreta sa Konjom, a u fokusu je apsolutni tragičar susreta Serdar Aziz! Mada je turski šampion vodio praktično do poslednjih trenutaka, konačni rasplet i ne treba da iznenadi pošto je gigant iz Istanbula meč odigrao bez pola tima, ali je na kraju ipak u prvom planu način na koji je turski šampion ostao bez plena - 1:1 (0:0). Nemojte da kažete da vas nismo upozorili...

Šta se dogodilo? Serdar Aziz, koji se taman vratio u tim posle problema s povredom skrivio je jedanaesterac u poslednjem minutu utakmice, a onda je na trenutak potpuno izgubio kompas. Uzeo je loptu u svoje ruke i gađao arbitra Husejina Godžeka, koji mu je momentalno pokazao crveni karton! Posle više od pet minuta pauze Nejc Skubic je bio siguran sa kreča i doneo, reklo bi se, zasluženo poravnanje rezultata i najpravedniji ishod, uz po bod na obe strane. Konja je tako stigla do pet bodova u prethodna tri kola, što je uvelo u sigurnu zonu na sredini tabele.

Podsetimo, posle tuče na derbiju sa Fenerom trener Galatasaraja Fatih Terim dobio je sedam mečeva kazne, kao i njegov pomoćnik Hasan Šaš. Badu Ndiaje je suspendovan na pet utakmica, Rajan Donk na šest, Gari Rodriges na tri, Nije bilo ni Junesa Belande, Emrea Akbabe, Juta Nagatoma i Sinana Gumuša, mada su Fernando, Eren Derdijok, Ozan Kabak i pomenuti Aziz ipak na kraju zaigrali, iako su se tek vratili u trenažni proces.

Galatasaraj je ispustio bodove po četvrti put u minulih pet ligaških utakmica, što ga sada stavlja na tri boda minusa u odnosu na prvoplasirani Bašakšehir, uz meč viška.

Kompletna drama stala je u završnih 20 minuta. Pre kompletnog incidenta u poslednjim momentima, Galatasaraj je potpuno neočekivano stigao do vođstva posle Marijanovog centaršuta s desnog boka, a onda i pravog karambola Konjinog štoperskog tandema. Dijanj je pokušao da izbije loptu glavom, ali umesto toga pogodio je Demiroka u leđa, čime je matirao svog golmana. Izgledalo je da Konja ne može da se vrati iz ovog minusa, ali je spas stigao bukvalno u poslednji čas. I to u liku mučenogSerdara Aziza...

TURSKA 1 - 13. KOLO: 

Petak

Galatasaraj - Konja 1:1 (0:0)
/Demirok 69ag - Skubic 90+2/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar