Фоотбалл Леакс објавио: Рамос допингован у финалу ЛШ!

Наводно је све заташкала УЕФА!

Фудбал 23.11.2018 | 20:20
Фоотбалл Леакс објавио: Рамос допингован у финалу ЛШ!
Тресе се фудбалска Европа, тресе се планета! Фудбал ликс опет удара јако, а овај пут на мети је капитен мадридског Реала Серхио Рамос наводно је пао на допинг тесту после финала Лиге шампиона 2017. у Кардифу, али и ове године после меча са Малагом у Примери, а све је заташкала Европска фудбалска унија (УЕФА).

Немачки Шпигл, који је и раније објављивао сазнања Фудбал ликса, наводи да је УЕФА одустала од истраге против Рамоса након објашњења које су дали играч и лекарски тим мадридског клуба. Подсетимо, Реал је у поменутом финалу савладао Јувентус са 4:1.

Када је у питању дуел са Малагом, он је одигран у априлу 2018, дакле прошле сезоне, а краљевски клуб је у гостима славио са 2:1.

Фудбал Ликс је чак објавио и серијски број Рамосовог узорка из лабораторије у Аустрији која је радила тестове. Капитен Реала је био позитиван на дексаметазон, кортикостероид.

Лекар Реала му је, дан уочи финала ЛШ, дао две ињекције са дексаметазоном у колено и у раме.

Наводи се и да је у априлу ове године против Малаге, капитен Реала, после меча, прво отишао да се тушира, а то је, према правилима шпанске антидопинг агенције, строго забрањено пре него што играч да узорак урина на тест.

Фудбал Ликс иде и даље са детаљима и објашњава да су Аустријанци одмах контактирали УЕФА о резултатима Рамосовог теста после финала ЛШ и истакли да дексаметазон, не само да смањује оток и ублажава бол, већ повећава концентрацију и чак ствара ефекат еуфорије код људи. Наравно, дексаметазон се налази на списку забрањених супстанци Светске антидопинг агенције (WАДА).

Два дана пошто је у УЕФА стигао извештај из лабораторије, члан антидопинг јединице УЕФА контактирао је Рамоса, који је одговорио 10. јула и то ословљавајући службеника личним именом. Одговор је садржао само четири реда. Ту је објаснио улогу Реаловог лекара И додао - “Надам се да ово у потпуности појашњава ситуацију”.

WАДА има јасна правила поступања када је у питању дексаметазон. Она кажу да лекар мора пре допинг теста да обавести надлежне да је играч користио ту супстанцу, а ако то не уради, а у узорцима крви и урина се појаве трагови дексаметазона, покреће се истрага због сумње у допинг.

А у Рамосовом картону, у којем су се налазили и резултати теста, у одељку где мора да се наведе које је све медикаменте играч користио у претходним седам дана, није био написам дексаметазон.

Истиче се и да је у коресподенцији са УЕФА улогу жртвеног јарца преузео лекар Реала, који је иначе и доктор шпанске рагби репрезентације. Он је у писму УЕФА навео да преузима одговорност за цео случај и да је направио грешку.

А грешку је, поред осталог, правдао еуфоријом због освајање трофеја у Лиги шампиона и специфичним околностима - шпански краљ Хуан Карлос и председник владе посетили су Рамоса у просторији где се обављају анти допинг тестови на стадиону Миленијум у Кардифу.

УЕФА је по свему судећи врло, врло благо реаговала, навела да се ради о админстративној грешци Рамоса и лекара, а Реалу је отприлике поручила - немојте у будућности да правите овакве грешке. И потом затворила случај. И ФИФА и WАДА, међутим, имају право да поново отворе случај пред Судом за спортску арбитражу у Лозани.

Али, није ту крај интересантних ствари у вези са Реалом, УЕФА и антидопинг контролома. Наима, Фудбал Ликс наводи да је 1. фебруара 2017, УЕФА послала двојицу чланова антиопинг тима да, без најаве, тестира десеторицу играча Реала.

Међутим, ова двојица су донекле изгубила контролу над ситуацијом јер се Кристијано Роналдо жалио што га “стално бирају за тестове”. То је изазвало тензију, па је било проблема и код другог покушаја да Португалцу узму узорак крви. То је оно што стоји у извештају лекара УЕФА.

Роналдо је на крају пристао да му изваде крв, за њим и Тони Крос, а онда су се “одједном појавили лекари Реала који су сами, сопственом опремом, извадили крв преосталој осморици фудбалера краљевског клубс”. У извештају се наводи да су представници УЕФА прихватили то одступање од праксе управо због тензије која је претходно створена.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар