''Рекли смо да ће доминирати у 2019. години...''

''. . . али Новака побеђује млада генерација!" Грег Руседски, некадашњи четврти тенисер света, рекао је да није скроз извесно да ће Новак Ђоковић доминирати у 2019. години.

Тенис 01.12.2018 | 14:30
''Рекли смо да ће доминирати у 2019. години...''
Ђоковић је сезону завршио на првој позицији на АТП листи после сјајне друге половине у којој је освојио четири титуле, укључујући два Гренд слема.

Новак је изгубио последња два финала, на Мастерсу у Паризу и Завршном турниру у Лондону, у којем су од њега били бољи Карен Хачанов и Александер Зверев.

"Финале је било спектакуларно, звезда је рођена и то је управо оно што је мушком тенису било потребно јер смо сви говорили да ће Ђоковић доминирати у 2019. године. Али ова млада генерација је успела да победи Ђоковића", рекао је Руседски.

Британац је навео да је српски играч имао највише проблема управо са предводницима "новог таласа".

"Стефанос Циципас, Карен Хачанов и сада Зверев су једини играчи од којих је изгубио у последњих шест месеци. То је оно што нам је потребно – нова генерација мора да иступи и верује да може да савлада најбоље на свету".

На крају, Грег се осврнуо и на учинак немачког тенисера на последњем турниру у сезони.

"Једноставно, био је превише добар. Победио је Роџера Федерера и Ђоковића дан за даном на Завршном турниру. Не верујем да се то икада десило на овом турниру. Коначно млади момци искачу и 2019. ће бити веома занимљива за мушки тенис", закључио је Руседски.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар