''Rekli smo da će dominirati u 2019. godini...''

''. . . ali Novaka pobeđuje mlada generacija!" Greg Rusedski, nekadašnji četvrti teniser sveta, rekao je da nije skroz izvesno da će Novak Đoković dominirati u 2019. godini.

Tenis 01.12.2018 | 14:30
''Rekli smo da će dominirati u 2019. godini...''
Đoković je sezonu završio na prvoj poziciji na ATP listi posle sjajne druge polovine u kojoj je osvojio četiri titule, uključujući dva Grend slema.

Novak je izgubio poslednja dva finala, na Mastersu u Parizu i Završnom turniru u Londonu, u kojem su od njega bili bolji Karen Hačanov i Aleksander Zverev.

"Finale je bilo spektakularno, zvezda je rođena i to je upravo ono što je muškom tenisu bilo potrebno jer smo svi govorili da će Đoković dominirati u 2019. godine. Ali ova mlada generacija je uspela da pobedi Đokovića", rekao je Rusedski.

Britanac je naveo da je srpski igrač imao najviše problema upravo sa predvodnicima "novog talasa".

"Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i sada Zverev su jedini igrači od kojih je izgubio u poslednjih šest meseci. To je ono što nam je potrebno – nova generacija mora da istupi i veruje da može da savlada najbolje na svetu".

Na kraju, Greg se osvrnuo i na učinak nemačkog tenisera na poslednjem turniru u sezoni.

"Jednostavno, bio je previše dobar. Pobedio je Rodžera Federera i Đokovića dan za danom na Završnom turniru. Ne verujem da se to ikada desilo na ovom turniru. Konačno mladi momci iskaču i 2019. će biti veoma zanimljiva za muški tenis", zaključio je Rusedski.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar