Жријеб за ЕП младих: Пирло, пошаљи Србима Италију и Пољску!

Орлићи вечерас сазнају имена ривала у групи.

Фудбал 23.11.2018 | 17:15
Жријеб за ЕП младих: Пирло, пошаљи Србима Италију и Пољску!
У квалификацијама смо били супериорни. Из групе смо изашли неокрњени (осам победа и два ремија), заслужено се пласирали на Првенство Европе, а вечерас (18 часова) у Болоњи ћемо сазнати с ким ће млада репрезентација Србије да се бори наредног лета за звање најбоље на Старом континенту.

Орлићи су смештени у трећи шешир, једини који се састоји од шест репрезентација, а процедура жреба је таква да ће 12 селекција, који је изборило пласман на завршни турнир, бити разврстане у три групе. У првој су Италија као домаћин, Немачка као актуелни освајач и Енглеска, као репрезентација која има најјачи коефицијент од учесника такмичења, после Панцер дивизије.

Према пропозицијама, пласман у полуфинале избориће победници три групе, као и најбоља другопласирана селекција.

„Коју год групу да добијемо биће нам тешко. Нема слабих тимова на ЕП. Волео бих, ипак, да нам жреб за ривала додели Италију из првог, Данску из другог и Пољску из трећег шешира. У тој групи бисмо могли да уђемо у жељени ритам и пласирамо се у полуфинале. Ако желимо да освојимо прво место, морамо да победимо било ког противника“, реалан је у очекивањима Александар Лутовац, нападач нашег тима, у изјави Спортском журналу.

Право учешћа на завршном турниру имају сви играчи рођени после 1. јануара 1996, што значи да би, теоретски, селектор Горан Ђоровић, могао да се ослони и на снаге као што су Лука Јовић, Немања Радоњић, МаркоГрујић и Никола Миленковић, па бисмо на Апенине могли да пошаљемо изузетно јак састав.

Первенство Евопе младих репрезентација играће се од 16. до 30. јуна наредне године у Италији и Сан Марину, градови домаћини биће Болоња, Ређо Емилија, Ћезена, Трст, Удине и Сераваље, а амбасадор турнира је прослављени италијнски ас Андреа Пирло, који ће вечерас извлачити куглице на жребу.

САСТАВ ШЕШИРА

Први шешир: Италија, Енглеска, Немачка;
Други шешир: Шпанија, Данска, Француска;
Трећи шешир: Србија, Хрватска, Белгија, Аустрија, Пољска, Румунија

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар