Žrijeb za EP mladih: Pirlo, pošalji Srbima Italiju i Poljsku!

Orlići večeras saznaju imena rivala u grupi.

Fudbal 23.11.2018 | 17:15
Žrijeb za EP mladih: Pirlo, pošalji Srbima Italiju i Poljsku!
U kvalifikacijama smo bili superiorni. Iz grupe smo izašli neokrnjeni (osam pobeda i dva remija), zasluženo se plasirali na Prvenstvo Evrope, a večeras (18 časova) u Bolonji ćemo saznati s kim će mlada reprezentacija Srbije da se bori narednog leta za zvanje najbolje na Starom kontinentu.

Orlići su smešteni u treći šešir, jedini koji se sastoji od šest reprezentacija, a procedura žreba je takva da će 12 selekcija, koji je izborilo plasman na završni turnir, biti razvrstane u tri grupe. U prvoj su Italija kao domaćin, Nemačka kao aktuelni osvajač i Engleska, kao reprezentacija koja ima najjači koeficijent od učesnika takmičenja, posle Pancer divizije.

Prema propozicijama, plasman u polufinale izboriće pobednici tri grupe, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

„Koju god grupu da dobijemo biće nam teško. Nema slabih timova na EP. Voleo bih, ipak, da nam žreb za rivala dodeli Italiju iz prvog, Dansku iz drugog i Poljsku iz trećeg šešira. U toj grupi bismo mogli da uđemo u željeni ritam i plasiramo se u polufinale. Ako želimo da osvojimo prvo mesto, moramo da pobedimo bilo kog protivnika“, realan je u očekivanjima Aleksandar Lutovac, napadač našeg tima, u izjavi Sportskom žurnalu.

Pravo učešća na završnom turniru imaju svi igrači rođeni posle 1. januara 1996, što znači da bi, teoretski, selektor Goran Đorović, mogao da se osloni i na snage kao što su Luka Jović, Nemanja Radonjić, MarkoGrujić i Nikola Milenković, pa bismo na Apenine mogli da pošaljemo izuzetno jak sastav.

Pervenstvo Evope mladih reprezentacija igraće se od 16. do 30. juna naredne godine u Italiji i San Marinu, gradovi domaćini biće Bolonja, Ređo Emilija, Ćezena, Trst, Udine i Seravalje, a ambasador turnira je proslavljeni italijnski as Andrea Pirlo, koji će večeras izvlačiti kuglice na žrebu.

SASTAV ŠEŠIRA

Prvi šešir: Italija, Engleska, Nemačka;
Drugi šešir: Španija, Danska, Francuska;
Treći šešir: Srbija, Hrvatska, Belgija, Austrija, Poljska, Rumunija

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar