Ливерпул мора да освоји титулу до 2023. године!

Девет главних играча осигурало будућност на Енфилду, последњи је Мане са повишицом! Само да не буде као са Тотенхемом. . . !

Фудбал 25.11.2018 | 23:50
Ливерпул мора да освоји титулу до 2023. године!
Вуку потезе налик Тотенхему, али се од њих очекује далеко више. Челници Ливерпула урадили су све што је до њих, по моделу из Лондона осигурали останак још једног важног играча, па су у годину кад су Роберто Фирмино (април) и Мохамед Салах (јул) потписали нове уговоре закључили договором са трећим чланом нападачког трозупца – Садиом Манеом.

Попут својих партнера у офанзиви, Сенегалац је пристао на сарадњу до јуна 2023, што би требало да буде јасан показатељ да у наредних пет сезона Црвени желе да направе оно што нису у скоро последње три деценије и коначно титулом првака Енглеске обрадују навијаче. Уосталом, после најновијих дешавања више нема изговора, с обзиром да је оформљен тим будућности и да је очигледно направљен пројекат који би Ливерпулу требало да донесе први пехар државе од 1990. Нису само Бразилац, Египћанин и Сенегалац схватили да на Енфилду могу да направе велику ствар, већ на исти период, до лета 2023, уговори важе штоперу Вирџилу ван Дајку, везистима Небију Кеити, Фабињу и Џордану Хендерсону, те летошњој аквизицијиЏердану Шаћирију. Плус, бразилски голман Алисон који је потписао до 2024. године...

Још кад се томе дода да је Јирген Клоп осигуран до 2022, порука Црвених је јасна: желе да свргну Манчестер Сити с престола и да покажу како и они могу да се тркају са Челсијем, уз Манчестер јунајтед, Арсенал, Лестер и Грађане, једине победнике лиге овог миленијума.

Што се самог Манеа тиче, он се већ исплатио Ливерпулу, пошто је пре две и по године стигао за, из ове перспективе, тричавих 41.000.000 евра из Саутемпотона. У међувремену је на 89 утакмица доа 40 и наместо 18 голова, а приликом потписа јасно је ставио до знања како му је ово „најбоља одлука у каријери“. Као и не би била кад значјано увећао примања. По слову претходног уговора зарађивао је 90.000 фунти седмично. Сад ће сваке недеље имати 150.000 фунти. Преведено на евре, по данашњем курсу, 8.700.000 евра.

Заслужено. Само, очекује се да то да врати. У виду трофеја. Да не буде Ливерпул као Тотенхем. Џепови пуни, а витрине празне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар