Liverpul mora da osvoji titulu do 2023. godine!

Devet glavnih igrača osiguralo budućnost na Enfildu, poslednji je Mane sa povišicom! Samo da ne bude kao sa Totenhemom. . . !

Fudbal 25.11.2018 | 23:50
Liverpul mora da osvoji titulu do 2023. godine!
Vuku poteze nalik Totenhemu, ali se od njih očekuje daleko više. Čelnici Liverpula uradili su sve što je do njih, po modelu iz Londona osigurali ostanak još jednog važnog igrača, pa su u godinu kad su Roberto Firmino (april) i Mohamed Salah (jul) potpisali nove ugovore zaključili dogovorom sa trećim članom napadačkog trozupca – Sadiom Maneom.

Poput svojih partnera u ofanzivi, Senegalac je pristao na saradnju do juna 2023, što bi trebalo da bude jasan pokazatelj da u narednih pet sezona Crveni žele da naprave ono što nisu u skoro poslednje tri decenije i konačno titulom prvaka Engleske obraduju navijače. Uostalom, posle najnovijih dešavanja više nema izgovora, s obzirom da je oformljen tim budućnosti i da je očigledno napravljen projekat koji bi Liverpulu trebalo da donese prvi pehar države od 1990. Nisu samo Brazilac, Egipćanin i Senegalac shvatili da na Enfildu mogu da naprave veliku stvar, već na isti period, do leta 2023, ugovori važe štoperu Virdžilu van Dajku, vezistima Nebiju Keiti, Fabinju i Džordanu Hendersonu, te letošnjoj akvizicijiDžerdanu Šaćiriju. Plus, brazilski golman Alison koji je potpisao do 2024. godine...

Još kad se tome doda da je Jirgen Klop osiguran do 2022, poruka Crvenih je jasna: žele da svrgnu Mančester Siti s prestola i da pokažu kako i oni mogu da se trkaju sa Čelsijem, uz Mančester junajted, Arsenal, Lester i Građane, jedine pobednike lige ovog milenijuma.

Što se samog Manea tiče, on se već isplatio Liverpulu, pošto je pre dve i po godine stigao za, iz ove perspektive, tričavih 41.000.000 evra iz Sautempotona. U međuvremenu je na 89 utakmica doa 40 i namesto 18 golova, a prilikom potpisa jasno je stavio do znanja kako mu je ovo „najbolja odluka u karijeri“. Kao i ne bi bila kad značjano uvećao primanja. Po slovu prethodnog ugovora zarađivao je 90.000 funti sedmično. Sad će svake nedelje imati 150.000 funti. Prevedeno na evre, po današnjem kursu, 8.700.000 evra.

Zasluženo. Samo, očekuje se da to da vrati. U vidu trofeja. Da ne bude Liverpul kao Totenhem. Džepovi puni, a vitrine prazne.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar