Оштре ријечи Моке Славнића: Дебилу, шта радиш на себи?!

Играј за репрезентацију! „Истина је да су данашњи спортисти богатији, али то нема везе с квалитетом игре“, истиче некадашњи кошаркашки ас.

Кошарка 25.11.2018 | 20:30
Оштре ријечи Моке Славнића: Дебилу, шта радиш на себи?!
Најпознатији пример је Никола Јокић. Сви се сећамо како је лета 2017. окретао тракторске гуме, под образложењем да мора да се спреми за нову НБА сезону. Зато је пропустио Првенство Европе на коме је наша репрезенатција освојила сребрну медаљу, касније се центар Денвера ниједном није одазвао позиву селектора Александра Ђорђевића за мундијалске квалификације, а није ни први, ни последњи који је одбио да игра за државни тим.

Али је најпознатији. У међувремену, нису играли ни Бобан Марјановић, Милош Теодосић,  Никола Милутинов, појединци из Евролиге збиог познатог сукоба са ФИБА...

Ту чудну игру, да је клуб важнији од репрезенатције, не може да разуме легенда овдашње кошарке, ЗоранМока Славнић, истичући да је у његово време долазак на припреме државног тима представљао част.

„Наравно да постоји велика разлика у ентузијазму кад је у питању државни тим. Тада се није бусало и ударало песницама у груди из зезања. Ма, једва смо чекали да дођемо на окупљање репрезентације. Српски кошаркаши данас редом отказују селектору. Кажу да не могу овог лета да играју за Србију, јер морају да раде на себи. На себи да радиш, дебилу?! Тај ензузијазам не може да се губи пропорционално с новцем“, истиче Мока Славнић у емисији „Тада&Сада“ на ТВ „Ал Џазира Балкан“.

Неко би рекао да је југоносталгичар и да се времена мењају, али човек који је освајао златне медаље на првенствима Европе и света, као и олимпијским играма прихвата тек половину тих констатација.

„Спорт има јасан циљ, а то је да пропагира неку ширу слику, а ја тврдим да је данас смешан у односу на пре. Ја јесам југоносталичар, признајем, али то нема везе са прошлошћу. Не могу да кажем нешто што није истина, а истина је да су данашњи спортисти богатији, али то нема везе с квалитетом игре. Генерално, спорт некад и сад – драстична је разлика“.

У анализи тога какав је спорт некад био 69-годишњи Славнић враћа филм и на прву спознају са великим догађајем из своје младости.

„Свако време, кажу, има своје хероје. Свако доба има своје занимљивости. Ја сам почео да мерим спорт од 1958. године и Светског првенства у фудбалу. Тада се појавио чувени бразилски фудбалер Пеле. Дотад се фудбал играо на шљаци, лопта је била тврда, није могло да се шутира са 30 метара. Није реално поредити фудбалере пре и после тог Мундијала“, допунио је Зоран Славнић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар