Ученици у посјети фирмама Лопара

Ученици Техничке школе „Михајло Пупин" и Пољопривредне школе из Бијељине као и 15 студената Пословне економије посјетили су данас општину Лопаре и учествовали у пројекту „Лопаре-мјесто нових прилика".

Република Српска 23.11.2018 | 14:12
Ученици у посјети фирмама Лопара
"Овај пројекат има за циљ промоцију добрих ствари са акцентом на привредни сектор", рекао је на пријему у Центру за културу и информисање начелник општине Лопаре Радо Савић те поздравио све присутне ученике и студенте и пожелио им добродошлицу у ову мајевичку општину.

„Добро је да ученици који се школују за одређена занимања посјете различите производне погоне оних занимања за која се образују", рекао је Савић новинарима.

Он је нагласио да цјелокупна друштвена заједница треба да заинтересује младе како би се бавили добрим и квалитетним занимањима и занатима.

„Наше друштво се суочава са проблемима како наћи добре раднике и занатлије, а посебно овдје у Републици Српској се требају повећати плате за та занимања, да би се учинила атрактивним и на тај начин покуша привући младе људе да прихвате та занимања", указао је Савић.

Он је напоменуо да посјета ученика и студената из Бијељине има и другу димензију а то је да што боље упознају Лопаре и мајевички крај.



Професор практичне наставе Љубо Голубовић рекао је да ће ученици електричари и електроничари-механичари посјетом производних система на лицу мјеста видјети чиме ће се бавити у будућности.

„У школи имају практични дио наставе, а кад дођу у привреду, онда на лицу мјеста виде основу за будући рад", рекао је Голубовић.

Начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић истакао је да привреда у овој мајевичкој општини у посљедње вријеме биљежи позитивне трендове раста.

„Одређене фирме су након дугогодишње паузе оживјеле, а ученици ће се упознати на који начин се то остварило и који су планови за будућност општине Лопаре у привредном сектору", рекао је Керовић.

Ученици Техничке школе „Михајло Пупин" посјетили су фирму за производњу котлова и радијатора „Термал инт" као и фирму из области металске индустрије „Ђокић метал", док су ученици Пољопривредне школе посјетили Дестилерију „Епоха" и воћњак „Јелена" у Горњем Мачковцу.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

истина

23.11.2018 13:24

Срамота је бити зидар тесар механицар варилац кад једна секретарица има дупло вецу плату то је насљедство од комунизма

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.11.2018 17:47

Посјете уценика фабрикама је несто уобицајено и не видим засто је вијест.

Name

Пред Њемацку

23.11.2018 13:36

То да дјеца виде зашто морају за Њемачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво Лопаре

24.11.2018 10:24

Некако у последње време све висе позитивног стизе из Лопара.

ОДГОВОРИТЕ