Матрица са Теразија - успјех, па отказ Крстајићу?!

Сивић коментарише: Крстајић је почетник, али није он крив што је ту! “На важне функције дошли су неуки, непознати, бахати људи“, коментарише некадашњи селектор младе репрезентације.

Фудбал 25.11.2018 | 21:00
Матрица са Теразија - успјех, па отказ Крстајићу?!
Радомир Антић, па Љубинко Друловић код Томислава Караџића. Славољуб Муслин и Томислав Сивић за мандата Славише Кокезе. И сада се иста судбина спрема и Младену Крстајићу. Да буде смењен, иако је на папиру имао резултат и остварио оно што су му послодавци поставили као циљ. О игри се може дискутовати, али није нико ни могао да очекује да ће њу тек тако успоставити тренер почетник. У изјави за Информер Томислав Сивић, некадашњи селектор младе репрезентације, који је смењен након што је са У21 екипом изборио пласман на Европско првенство, пластично то појашњава.

“Он (Крстајић, прим.аут) је почетник и то се видело у сваком тренутку у протеклих годину дана. У свему што је радио и како је радио видело се да је почетник, али није његова кривица што му је пар месеци пред Мундијал у руке дата репрезентација. Крстајић је имао неку визију у Лиги нација да шансу даје златним орлићима са Новог Зеланда и успео је у томе, а остварио је и резултат. Игра није била на нивоу оствареног резултата, ни близу, али неки концепт је постојао“, каже Сивић за Информер.

Сматра ипак да одговорност лежи на челним људима Фудбалског савеза Србије, јер су они и довели Крстајићауместо Муслина да би сада решили да га терају.

“То је последица времена у ком живимо и чињенице да су на важне функције дошли неуки, непознати и бахати људи. Нико не зна како су се ту нашли, немају везе са фудбалом, ни са руковођењем, а они у ствари одлучују о нашим животима. То су исти људи који су пре годину дана сменили селектора који је Србију одвео на Светско првенство и поставили садашњег тренера. Зашто га смењују? Да ли признају сопствену грешку? Хоће ли онда сносити одговорност? Овде је највећа казна бити успешан и имати став. Ако имаш став, онда не можеш нигде да радиш, такво је време дошло“, истиче Сивић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар