Matrica sa Terazija - uspjeh, pa otkaz Krstajiću?!

Sivić komentariše: Krstajić je početnik, ali nije on kriv što je tu! “Na važne funkcije došli su neuki, nepoznati, bahati ljudi“, komentariše nekadašnji selektor mlade reprezentacije.

Fudbal 25.11.2018 | 21:00
Matrica sa Terazija - uspjeh, pa otkaz Krstajiću?!
Radomir Antić, pa Ljubinko Drulović kod Tomislava Karadžića. Slavoljub Muslin i Tomislav Sivić za mandata Slaviše Kokeze. I sada se ista sudbina sprema i Mladenu Krstajiću. Da bude smenjen, iako je na papiru imao rezultat i ostvario ono što su mu poslodavci postavili kao cilj. O igri se može diskutovati, ali nije niko ni mogao da očekuje da će nju tek tako uspostaviti trener početnik. U izjavi za Informer Tomislav Sivić, nekadašnji selektor mlade reprezentacije, koji je smenjen nakon što je sa U21 ekipom izborio plasman na Evropsko prvenstvo, plastično to pojašnjava.

“On (Krstajić, prim.aut) je početnik i to se videlo u svakom trenutku u proteklih godinu dana. U svemu što je radio i kako je radio videlo se da je početnik, ali nije njegova krivica što mu je par meseci pred Mundijal u ruke data reprezentacija. Krstajić je imao neku viziju u Ligi nacija da šansu daje zlatnim orlićima sa Novog Zelanda i uspeo je u tome, a ostvario je i rezultat. Igra nije bila na nivou ostvarenog rezultata, ni blizu, ali neki koncept je postojao“, kaže Sivić za Informer.

Smatra ipak da odgovornost leži na čelnim ljudima Fudbalskog saveza Srbije, jer su oni i doveli Krstajićaumesto Muslina da bi sada rešili da ga teraju.

“To je posledica vremena u kom živimo i činjenice da su na važne funkcije došli neuki, nepoznati i bahati ljudi. Niko ne zna kako su se tu našli, nemaju veze sa fudbalom, ni sa rukovođenjem, a oni u stvari odlučuju o našim životima. To su isti ljudi koji su pre godinu dana smenili selektora koji je Srbiju odveo na Svetsko prvenstvo i postavili sadašnjeg trenera. Zašto ga smenjuju? Da li priznaju sopstvenu grešku? Hoće li onda snositi odgovornost? Ovde je najveća kazna biti uspešan i imati stav. Ako imaš stav, onda ne možeš nigde da radiš, takvo je vreme došlo“, ističe Sivić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar