Бунт због такси на српску робу

У српским срединама на КиМ - Косовској Митровици, Грачаници и Штрпцу - у подне ће бити одржан миран једночасовни протест због уводења такси на српску робу.

Србија 23.11.2018 | 07:58
Бунт због такси на српску робу
Представници Срба са Косова обавестили су јуче председника Србије Александра Вучића, са којим су имали састанак, да не могу да буду "неми посматраци" поводом мера Приштине.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић је тим поводом рекао:

"Због тога је наша молба и братски захтев Србима на КиМ био да наш отпор буде гандијевски, миран и ненасилан", рекао је он.

Ðурић је истакао да у таквој одбрани Срби са Косова и Метохије имају потпуну подршку државе Србије, пуно разумевање.

Према речима градоначленика Косовске Митровице Горана ракића, тим протестима ће се тражити од међународне заједнице да примора Приштину да повуче одлуку.

Он је рекао да ће, у супротном, од уторка, наставити протесте у другом облику.

"Нећемо дозволити да деца немају основне намирнице", рекао је Ракић и истакао да је ситуација јужно од Ибра још гора.

Он је рекао и да ће можда бити блокаде путева и да ће се протести одржати у Здравственом центру као и у Студентском центру у Косовској Митровици.

"Приштина нашу руку помирења увек види као нашу слабост и наставља својим путем", рекао је Ракић новинарима после састанка са Вучићем и додао да је председник Србије тражио од представника Срба да протести буду мирни.

Протести ће бити одржани на више локација уз подршку радника Клиницког центра, у којем постоје залихе кисеоника за десет дана као и уз подршку запослених у Студентском центру, који има залихе хране за седам дана.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјука

23.11.2018 07:04

Рјесење се мора наци мирним путем: разговором и обостраним респектом тако да не буду нарусене европске вриједности, демократски капацитет и европску пут сарадње блиских народа и народности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

23.11.2018 07:07

Битно је да за све проблеме,а до којих су их довели српски политицари,људи на Косову ИМАЈУ ПОДРСКУ СРБИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све је јасно!

23.11.2018 08:23

А дали су српски политицари изградили војну базу на Косову? Иако Србија није цланица НАТО-а то јасно говори о сецесионистицкој намјери Амера!

Name

Мариофил

23.11.2018 08:56

Јесу се Срби осилили, извозе на Косово робе у вриједности 450 милиона Евра а из Косова увозе робу у вриједности 30 милиона Евра. Дали је то нормално? Није, зато су ове мјере Косовске владе оправдане.

ОДГОВОРИТЕ