Bunt zbog taksi na srpsku robu

U srpskim sredinama na KiM - Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu - u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvodenja taksi na srpsku robu.

Srbija 23.11.2018 | 07:58
Bunt zbog taksi na srpsku robu
Predstavnici Srba sa Kosova obavestili su juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim su imali sastanak, da ne mogu da budu "nemi posmatraci" povodom mera Prištine.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić je tim povodom rekao:

"Zbog toga je naša molba i bratski zahtev Srbima na KiM bio da naš otpor bude gandijevski, miran i nenasilan", rekao je on.

Ðurić je istakao da u takvoj odbrani Srbi sa Kosova i Metohije imaju potpunu podršku države Srbije, puno razumevanje.

Prema rečima gradonačlenika Kosovske Mitrovice Gorana rakića, tim protestima će se tražiti od međunarodne zajednice da primora Prištinu da povuče odluku.

On je rekao da će, u suprotnom, od utorka, nastaviti proteste u drugom obliku.

"Nećemo dozvoliti da deca nemaju osnovne namirnice", rekao je Rakić i istakao da je situacija južno od Ibra još gora.

On je rekao i da će možda biti blokade puteva i da će se protesti održati u Zdravstvenom centru kao i u Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici.

"Priština našu ruku pomirenja uvek vidi kao našu slabost i nastavlja svojim putem", rekao je Rakić novinarima posle sastanka sa Vučićem i dodao da je predsednik Srbije tražio od predstavnika Srba da protesti budu mirni.

Protesti će biti održani na više lokacija uz podršku radnika Klinickog centra, u kojem postoje zalihe kiseonika za deset dana kao i uz podršku zaposlenih u Studentskom centru, koji ima zalihe hrane za sedam dana.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djuka

23.11.2018 07:04

Rjesenje se mora naci mirnim putem: razgovorom i obostranim respektom tako da ne budu narusene evropske vrijednosti, demokratski kapacitet i evropsku put saradnje bliskih naroda i narodnosti.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

23.11.2018 07:07

Bitno je da za sve probleme,a do kojih su ih doveli srpski politicari,ljudi na Kosovu IMAJU PODRSKU SRBIJE

ODGOVORITE
Name

Sve je jasno!

23.11.2018 08:23

A dali su srpski politicari izgradili vojnu bazu na Kosovu? Iako Srbija nije clanica NATO-a to jasno govori o secesionistickoj namjeri Amera!

Name

Mariofil

23.11.2018 08:56

Jesu se Srbi osilili, izvoze na Kosovo robe u vrijednosti 450 miliona Evra a iz Kosova uvoze robu u vrijednosti 30 miliona Evra. Dali je to normalno? Nije, zato su ove mjere Kosovske vlade opravdane.

ODGOVORITE