Јовељић: Испуњавам дјечачке снове!

Дејан Јовељић, млади фудбалер Црвене звезде, причао је за званичан сајт шампиона Србије о голу против ТСЦ и својим партијама.

Фудбал 23.11.2018 | 21:45
Јовељић: Испуњавам дјечачке снове!
"Када је досуђен пенал лопта је била код капитена Милијаша у рукама, питао сам га да ли могу ја да шутирам и он је то наравно прихватио. Хвала њему и осталим саиграчима што су ми дали још једном прилику да се упишем у листу стрелаца. Не сме да буде стрепње или страха у тренутку када играч узме лопту да изведе најстрожу казну, па их тако нема ни код мене. Иако немам много искуства и углавном сам најмлађи на терену увек сам потпуно сигуран у себе. Често на тренинзима вежбам шутирање пенала и мислим да одатле и проистиче моје самопоуздање. Битно је да се снажно шутне, голман има мало шансе да одбрани", рекао је Јовељић.

Радост на лицу младог нападача после сваког постигнутог гола довољно говори о томе да је фудбал за њега страст и да се овој игри радује дечачки искрено.

"Гол против ТСЦ је био за 4:1, није погодак од великог резултатског значаја, али опет сам се искрено обрадовао. Сваки гол ми много значи и сваког пута ћу се радовати".

Нападач се протекле недеље одазвао на позив и бранио боје младе репрезентације Србије на утакмицама са Црном Гором и Македонијом.

"Да ли играм за омладинце, за први тим или за нашу репрезентацију мени није битно. Срећан сам кад год сам на терену и увек дајем свој максимум како бих помогао екипи. Ми смо у машини, имамо изузетно згуснут распоред утакмица, али на то смо навикли. Морамо у сваком тренутку да будемо спремни да одговоримо на све задатке".

Осим што је тресао мреже у домаћим такмичењима, Јовељић је постигао и три гола у омладинској Лиги шампиона.

"Има доста разлике између утакмица у Суперлиги и омладинској Лиги шампиона. Јесу озбиљни тимови Наполи, Ливерпул и Пари Сен Жермен, али заиста је захтевније играти сениорски фудбал, више се трчи и јачи је ритам. Искуство које сам стекао од када сам прикључен првом тиму много ми значи када играм у омладинцима. Следеће недеље нас очекује утакмица против Наполија, једва чекам да отпутујемо у Напуљ. Сада ћемо да проверимо свој квалитет и видимо колико смо напредовали, с обзиром на то да смо у Београду одиграли 1:1. Велика су срећа и част за нас што учествујемо у Лиги шампиона. Путујемо по Европи, упознајемо и одмеравамо снагу са најбољим младим фудбалерима. Много нам, као звездашима, значи што имамо прилику да гледамо и утакмице нашег првог тима уживо. То је заиста невероватно", поручио је Јовељић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар