Joveljić: Ispunjavam dječačke snove!

Dejan Joveljić, mladi fudbaler Crvene zvezde, pričao je za zvaničan sajt šampiona Srbije o golu protiv TSC i svojim partijama.

Fudbal 23.11.2018 | 21:45
Joveljić: Ispunjavam dječačke snove!
"Kada je dosuđen penal lopta je bila kod kapitena Milijaša u rukama, pitao sam ga da li mogu ja da šutiram i on je to naravno prihvatio. Hvala njemu i ostalim saigračima što su mi dali još jednom priliku da se upišem u listu strelaca. Ne sme da bude strepnje ili straha u trenutku kada igrač uzme loptu da izvede najstrožu kaznu, pa ih tako nema ni kod mene. Iako nemam mnogo iskustva i uglavnom sam najmlađi na terenu uvek sam potpuno siguran u sebe. Često na treninzima vežbam šutiranje penala i mislim da odatle i proističe moje samopouzdanje. Bitno je da se snažno šutne, golman ima malo šanse da odbrani", rekao je Joveljić.

Radost na licu mladog napadača posle svakog postignutog gola dovoljno govori o tome da je fudbal za njega strast i da se ovoj igri raduje dečački iskreno.

"Gol protiv TSC je bio za 4:1, nije pogodak od velikog rezultatskog značaja, ali opet sam se iskreno obradovao. Svaki gol mi mnogo znači i svakog puta ću se radovati".

Napadač se protekle nedelje odazvao na poziv i branio boje mlade reprezentacije Srbije na utakmicama sa Crnom Gorom i Makedonijom.

"Da li igram za omladince, za prvi tim ili za našu reprezentaciju meni nije bitno. Srećan sam kad god sam na terenu i uvek dajem svoj maksimum kako bih pomogao ekipi. Mi smo u mašini, imamo izuzetno zgusnut raspored utakmica, ali na to smo navikli. Moramo u svakom trenutku da budemo spremni da odgovorimo na sve zadatke".

Osim što je tresao mreže u domaćim takmičenjima, Joveljić je postigao i tri gola u omladinskoj Ligi šampiona.

"Ima dosta razlike između utakmica u Superligi i omladinskoj Ligi šampiona. Jesu ozbiljni timovi Napoli, Liverpul i Pari Sen Žermen, ali zaista je zahtevnije igrati seniorski fudbal, više se trči i jači je ritam. Iskustvo koje sam stekao od kada sam priključen prvom timu mnogo mi znači kada igram u omladincima. Sledeće nedelje nas očekuje utakmica protiv Napolija, jedva čekam da otputujemo u Napulj. Sada ćemo da proverimo svoj kvalitet i vidimo koliko smo napredovali, s obzirom na to da smo u Beogradu odigrali 1:1. Velika su sreća i čast za nas što učestvujemo u Ligi šampiona. Putujemo po Evropi, upoznajemo i odmeravamo snagu sa najboljim mladim fudbalerima. Mnogo nam, kao zvezdašima, znači što imamo priliku da gledamo i utakmice našeg prvog tima uživo. To je zaista neverovatno", poručio je Joveljić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar