Севиља активира највећи трансфер у историји!

Милан може да прича шта жели. . . ! Шпанци не хају за поруке из Италије.

Фудбал 25.11.2018 | 18:00
Севиља активира највећи трансфер у историји!
Најскупљи трансфер у историји Севиље је био долазак Луиса Муријела из Сампдорије за 21.500.000 евра. А већ сада се зна и ко ће бити нови рекордер.

Шпански клуб је решио да откупи португалског нападача Андреа Силву који је летос стигао на позајмицу из Милана. Португалац је експлодирао у Севиљи после очајне дебитантске сезоне у Милану. Постигао је седам голова на 11 мечева у Примери један је од најзаслужнијих за Севиљин сјајан старт сезоне. Тим из Андалузије је други на табели са само бодом мање од Барселоне.

Силва је летос дошао на позајмицу с правом откупа пошто је у Милану дао само два првенствена гола на 24 меча и оставио слаб утисак. Он је претпрошлог лета дошао у Милан за 38.000.000 евра као један од најперспективнијих голгетера Европе и будућа дугогодишња „деветка“ Росонера. Међутим, у Милану као да је заборавио да даје голове. Клуб са Сан Сира није желео да му пружи нову шансу и преварио се...

Силва сада решета мреже у Севиљи и шпански клуб ће искористити опцију да га откупи по унапред договореној сени од 35.000.000 евра.

„Ми ћемо активирати опцију, невезано за то шта Росонери причају“, рекао је Севиљин спортски директор Хоакин Капарос.

Иако се спекулише да Милан жели да врати Силву, Капароса то не интересује.

„Да ли га Милан жели назад? Многи га желе, али право на откуп је наше, део је уговора и ми ћемо то сигурно искористити. Росонери могу да причају шта хоће, али Андре Силва већ планира вишегодишњи уговор у Севиљи“.

Милан ће новац од продаје 23-годишњег нападача највероватније искористити да откупи 31-годишњегГонзала Игуаина. Росонери су летос позајмили Аргентинца од Јувентуса за 18.000.000 евра уз опцију да га откупе за додатних 36.000.000 евра.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар