Sevilja aktivira najveći transfer u istoriji!

Milan može da priča šta želi. . . ! Španci ne haju za poruke iz Italije.

Fudbal 25.11.2018 | 18:00
Sevilja aktivira najveći transfer u istoriji!
Najskuplji transfer u istoriji Sevilje je bio dolazak Luisa Murijela iz Sampdorije za 21.500.000 evra. A već sada se zna i ko će biti novi rekorder.

Španski klub je rešio da otkupi portugalskog napadača Andrea Silvu koji je letos stigao na pozajmicu iz Milana. Portugalac je eksplodirao u Sevilji posle očajne debitantske sezone u Milanu. Postigao je sedam golova na 11 mečeva u Primeri jedan je od najzaslužnijih za Seviljin sjajan start sezone. Tim iz Andaluzije je drugi na tabeli sa samo bodom manje od Barselone.

Silva je letos došao na pozajmicu s pravom otkupa pošto je u Milanu dao samo dva prvenstvena gola na 24 meča i ostavio slab utisak. On je pretprošlog leta došao u Milan za 38.000.000 evra kao jedan od najperspektivnijih golgetera Evrope i buduća dugogodišnja „devetka“ Rosonera. Međutim, u Milanu kao da je zaboravio da daje golove. Klub sa San Sira nije želeo da mu pruži novu šansu i prevario se...

Silva sada rešeta mreže u Sevilji i španski klub će iskoristiti opciju da ga otkupi po unapred dogovorenoj seni od 35.000.000 evra.

„Mi ćemo aktivirati opciju, nevezano za to šta Rosoneri pričaju“, rekao je Seviljin sportski direktor Hoakin Kaparos.

Iako se spekuliše da Milan želi da vrati Silvu, Kaparosa to ne interesuje.

„Da li ga Milan želi nazad? Mnogi ga žele, ali pravo na otkup je naše, deo je ugovora i mi ćemo to sigurno iskoristiti. Rosoneri mogu da pričaju šta hoće, ali Andre Silva već planira višegodišnji ugovor u Sevilji“.

Milan će novac od prodaje 23-godišnjeg napadača najverovatnije iskoristiti da otkupi 31-godišnjegGonzala Iguaina. Rosoneri su letos pozajmili Argentinca od Juventusa za 18.000.000 evra uz opciju da ga otkupe za dodatnih 36.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar