Договорено: Златан је опет црвено-црни!

Директор Милана Леонардо и менаџер Мино Рајола уговорили су повратак шведског ветерана на Сан Сиро.  Спортмедијасет: Пао договор, Ибра у Милану за 2. 200. 000 евра! Златан стиже на шест месеци. . .

Фудбал 22.11.2018 | 21:45
Договорено: Златан је опет црвено-црни!
"Комбинација" о којој се први пут писало пре петнаестак дана, све је ближа реализацији.

За сада је и даље све незванично, али добро обавештени "Спорт Медиасет" објавио је да ће се Златан Ибрахимовић (37) ове зиме вратити у Милан, који ће му за једну полусезону исплатити 2,2 милиона евра.

Ибрахимовићу уговор са Лос Анђелес Галаксијем истиче крајем 2019. године, али се ће пронаћи излаз како би он опет заиграо на Сан Сиру.

Технички директор "росонера" Леонардо и Ибрин агент Мино Рајола састали су се и договорили практично све детаље трансфера.

Није још јасно да ли ће 37-годишњи центарфор имати опцију продужетка сарадње у сезони 2019/20, а "Спорт Медиасет" наводи да постоји могућност да Ибрахимовић преузме неку од функција у славном италијанском клубу.

Он је за седмоструког шампиона Европе играо од 2010. до 2012. године. Освојио је једну титулу и постигао 56 голова на 85 утакмица, а онда је заједно са Тијагом Силвом продат Пари сен Жермену, како би се санирала велика "рупа" у клупској каси.

Наступао је још за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону и Манчестер Јунајтед, а у Лос Анђелес се преселио прошле зиме.

Милан је после 12 кола пети на табели Серије А, са бодом мање од Лација на четвртом месту, тако да је циљ у наставку сезоне пласман у Лигу шампиона.

"Росонери" такође са солидним успехом играју у Лиги Европе. Два кола пре краја имају седам бодова и боре се са Бетисом (осам) и Олимпијакосом (седам) за пласман у "нокаут" фазу.

Златан Ибрахимовић и Милан - изгледа да је договор пао! Спортмедијасет јавља да се Златан у начелу сложио да по други пут обуче дрес Росонера, са којима је 2011. освојио титулу шампиона. То је уједно и последња титула славног клуба...

Исти извор наводи да је спортски директор миланског великана Леонардо у понедељак разговорао са Мином Рајолом и да је направљен договор да Ибра наредних шест месеци проведе на Сан Сиру за плату од 2.200.000 евра. Као што је познато, Ибрахимовићев ЛА Галакси завршио је сезону, а Милану не би било први пут да на овај начин доводи играча из Америке. На идентичан начин стигао је и Дејвид Бекам, чак из истог клуба.  

Оно што би могло да представља проблем јесте чињеница да шведски нападач има још годину дана уговора са Американцима, што би у перспективи значило да мора да се врати када почне сезона у МЛС лиги. Наравно, све у случају да у уговору са ЛА Галаксијем не постоји нека специјална клаузула по којој Ибра може једнострано да раскине сарадњу. Уколико такве клаузуле нема, онда би Милан морао да преговара са челницима клуба из Лос Анђелеса како би задржао Златана и након тих шест месеци...

За време свог првог мандата на Сан Сиру Ибрахимовић је одиграо 85 утакмица за Росонере и постигао чак 56 голова.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар