Dogovoreno: Zlatan je opet crveno-crni!

Direktor Milana Leonardo i menadžer Mino Rajola ugovorili su povratak švedskog veterana na San Siro.  Sportmedijaset: Pao dogovor, Ibra u Milanu za 2. 200. 000 evra! Zlatan stiže na šest meseci. . .

Fudbal 22.11.2018 | 21:45
Dogovoreno: Zlatan je opet crveno-crni!
"Kombinacija" o kojoj se prvi put pisalo pre petnaestak dana, sve je bliža realizaciji.

Za sada je i dalje sve nezvanično, ali dobro obavešteni "Sport Mediaset" objavio je da će se Zlatan Ibrahimović (37) ove zime vratiti u Milan, koji će mu za jednu polusezonu isplatiti 2,2 miliona evra.

Ibrahimoviću ugovor sa Los Anđeles Galaksijem ističe krajem 2019. godine, ali se će pronaći izlaz kako bi on opet zaigrao na San Siru.

Tehnički direktor "rosonera" Leonardo i Ibrin agent Mino Rajola sastali su se i dogovorili praktično sve detalje transfera.

Nije još jasno da li će 37-godišnji centarfor imati opciju produžetka saradnje u sezoni 2019/20, a "Sport Mediaset" navodi da postoji mogućnost da Ibrahimović preuzme neku od funkcija u slavnom italijanskom klubu.

On je za sedmostrukog šampiona Evrope igrao od 2010. do 2012. godine. Osvojio je jednu titulu i postigao 56 golova na 85 utakmica, a onda je zajedno sa Tijagom Silvom prodat Pari sen Žermenu, kako bi se sanirala velika "rupa" u klupskoj kasi.

Nastupao je još za Malme, Ajaks, Juventus, Inter, Barselonu i Mančester Junajted, a u Los Anđeles se preselio prošle zime.

Milan je posle 12 kola peti na tabeli Serije A, sa bodom manje od Lacija na četvrtom mestu, tako da je cilj u nastavku sezone plasman u Ligu šampiona.

"Rosoneri" takođe sa solidnim uspehom igraju u Ligi Evrope. Dva kola pre kraja imaju sedam bodova i bore se sa Betisom (osam) i Olimpijakosom (sedam) za plasman u "nokaut" fazu.

Zlatan Ibrahimović i Milan - izgleda da je dogovor pao! Sportmedijaset javlja da se Zlatan u načelu složio da po drugi put obuče dres Rosonera, sa kojima je 2011. osvojio titulu šampiona. To je ujedno i poslednja titula slavnog kluba...

Isti izvor navodi da je sportski direktor milanskog velikana Leonardo u ponedeljak razgovorao sa Minom Rajolom i da je napravljen dogovor da Ibra narednih šest meseci provede na San Siru za platu od 2.200.000 evra. Kao što je poznato, Ibrahimovićev LA Galaksi završio je sezonu, a Milanu ne bi bilo prvi put da na ovaj način dovodi igrača iz Amerike. Na identičan način stigao je i Dejvid Bekam, čak iz istog kluba.  

Ono što bi moglo da predstavlja problem jeste činjenica da švedski napadač ima još godinu dana ugovora sa Amerikancima, što bi u perspektivi značilo da mora da se vrati kada počne sezona u MLS ligi. Naravno, sve u slučaju da u ugovoru sa LA Galaksijem ne postoji neka specijalna klauzula po kojoj Ibra može jednostrano da raskine saradnju. Ukoliko takve klauzule nema, onda bi Milan morao da pregovara sa čelnicima kluba iz Los Anđelesa kako bi zadržao Zlatana i nakon tih šest meseci...

Za vreme svog prvog mandata na San Siru Ibrahimović je odigrao 85 utakmica za Rosonere i postigao čak 56 golova.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar