Емери: Морао сам "отворити прозоре" након Венгера!

Унаи Емери је истакао да је морао "отворити прозоре" у Арсеналу након 22 године дугог боравка Арсена Венгера.

Фудбал 25.11.2018 | 12:00
Емери: Морао сам "отворити прозоре" након Венгера!
Бивши шеф струке Алмерије, Севиље, Пари Сен Жермена...је овог љета на клупи клуба са "Емирејтс" стадиона замијенио Арсена Венгера који је Арсенал предводио од 1996. године.

Шпански стручњак је забиљежио позитиван старт. "Топџије" се налазе на петом мјесту Премијер лиге, што и није нека новост за њих, пошто су у посљедњим годинама ере француског менаџера већином заузимали мјесто више или ниже.

Ипак, Емеријев позитиван старт се огледа и у промјени атмосфере на трибинама, које су сада ослобођене подјеле на Венгер "Ин" или Венгер "Оут" присталице.

Такође, огледа се и у промјени расположења у клубу, али и много енергичнијем приступу фудбалера као и менаџера поред аут-линије. Емери је доста укљученији у утакмицу, а мањак инструкција са клупе је нешто што је од стране навијача често замјерано Венгеру.

"Након 22 године, морао сам 'отворити прозоре'. Промјене су биле потребне у свим одјељењима. Не због немара људи који су раније били ту, већ да би се сви изнова стимулисали, раздрмали. Да би се помело испод тепиха, отворили прозори, али на позитиван начин", рекао је Емери.

Шпанац се након именовања срео са легендарним Французом.

"Имао сам састанак са њим. Поштујем га, али без обзира колико ми је информација саопштио, морао сам да промијеним ствари. Рекао сам играчима - почињемо испочетка. То им понављам и данас. Арсенал је био у опадању. Прво смо морали то да зауставимо, а онда да почнемо са успоном", истакао је Емери.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар