Emeri: Morao sam "otvoriti prozore" nakon Vengera!

Unai Emeri je istakao da je morao "otvoriti prozore" u Arsenalu nakon 22 godine dugog boravka Arsena Vengera.

Fudbal 25.11.2018 | 12:00
Emeri: Morao sam "otvoriti prozore" nakon Vengera!
Bivši šef struke Almerije, Sevilje, Pari Sen Žermena...je ovog ljeta na klupi kluba sa "Emirejts" stadiona zamijenio Arsena Vengera koji je Arsenal predvodio od 1996. godine.

Španski stručnjak je zabilježio pozitivan start. "Topdžije" se nalaze na petom mjestu Premijer lige, što i nije neka novost za njih, pošto su u posljednjim godinama ere francuskog menadžera većinom zauzimali mjesto više ili niže.

Ipak, Emerijev pozitivan start se ogleda i u promjeni atmosfere na tribinama, koje su sada oslobođene podjele na Venger "In" ili Venger "Out" pristalice.

Takođe, ogleda se i u promjeni raspoloženja u klubu, ali i mnogo energičnijem pristupu fudbalera kao i menadžera pored aut-linije. Emeri je dosta uključeniji u utakmicu, a manjak instrukcija sa klupe je nešto što je od strane navijača često zamjerano Vengeru.

"Nakon 22 godine, morao sam 'otvoriti prozore'. Promjene su bile potrebne u svim odjeljenjima. Ne zbog nemara ljudi koji su ranije bili tu, već da bi se svi iznova stimulisali, razdrmali. Da bi se pomelo ispod tepiha, otvorili prozori, ali na pozitivan način", rekao je Emeri.

Španac se nakon imenovanja sreo sa legendarnim Francuzom.

"Imao sam sastanak sa njim. Poštujem ga, ali bez obzira koliko mi je informacija saopštio, morao sam da promijenim stvari. Rekao sam igračima - počinjemo ispočetka. To im ponavljam i danas. Arsenal je bio u opadanju. Prvo smo morali to da zaustavimo, a onda da počnemo sa usponom", istakao je Emeri.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar