Нови Видић на Олд Трафорду?!

Мурињо купује Миленковића у јануару?! Менаџер Манчестер Јунајтеда Жозе Мурињо већ у јануару покушаће да на Олд Трафорд доведе српског репрезентативца из Фиорентине Николу Миленковића.  Скај: Мурињо хоће Миленковића у јануару! Ако тај посао не успе ове зиме можда ће се чекати лето, а алтернатива нашем штоперу је Јоаким Андерсен из Сампдорије.

Фудбал 27.11.2018 | 23:47
Нови Видић на Олд Трафорду?!
Италијански Скај пише да је Португалац означио Миленковића као значајно појачање у крхкој одбрани Јунајтеда која је ове сезоне примила 21 гол на 12 утакмица Премијер лиге.

У Фиренци рачунају на велико обештећење, посебно што је председник клуба Марио Коњини октрио да је за српског фудбалера већ одбио понуду вредну 40 милиона евра, и да би сада трансфер могао да кошта најмање чак 55 милиона.

Фиорентини се не жури јер су за 21-годишњег дефанзивца, који покрива позиције штопера и десног бека, интересовање показали још Челси, Арсенал, мадридски Атлетико и Јувентус.

Управо је Мурињо уживо посматрао Миленковића у Подгорици у сусрету Црне Горе и Србије (0:2) у Лиги нација, као и Сергеја Милинковић-Савића и Адама Марушића.

Миленковић годину и по дана наступа за "љубичасте" након преласка из Партизана за 5,1 милион евра и стандарни је члан стартне поставе репрезентације Србије.

Манчестер Јунајтед би могао да доведе Николу Миленковића овог јануара, пише Скај Спорт у Италији.

Српски репрезентативац је већ повезиван са преласком у Манчестер претходних месеци, а сада је интересовање очигледно обновљено и појачано. Могли бисмо већ у зимском прелазном року да видимо новог штопера на Олд Трафорду.

Скај пише да је Жозе Мурињо заинтересован за Миленковића и да жели да га доведе у јануару. Ако то не успе - онда ће пробати у јуну. Португалац жели да појача последњу линију која је примила 21 гол на 12 утакмица у Премијер лиги. Бројке вам све говоре.

А оне говоре и у Миленковићево име. Овај 21-годишњак је почео свих 12 мечева за Фјорентину у Серији А ове сезоне, постигао је и два гола, а усталио се и у репрезентацији Србије у првој постави. Наступао је и на Светском првенству за Орлове где се врло добро показао. Истиче се и његова могућност да игра на десном беку, о чему смо већ подробније писали.

Ипак, Манчестеру баш гори под ногама у том делу тима. Мурињо има дефанзивне главобоље месецима, а сећамо се још летос како су његови покушаји да доведе штопера били неуспешни. Пробао је са ТобијемАлдервејрелдом, Дијегом Годином, Харијем Мегвајером (вероватно и највећа жеља), али ништа му није успело. И сада Црвени ђаволи трпе на терену због тога.

Није Португалац задовољан како му сада изгледа одбрана, односно играма Криса Смолинга и ВиктораЛинделефа, па је увелико у потрази за заменама. Гледа највише ка Серији А. Миленковић му је на врху листе жеља. И зато се обратио Еду Вудворду да му доведе штопера на зиму. По могућству српског штопера. Он му је први пик!

Жозе Мурињо је ишао лично да се увери у игру Миленковића на мечу Црне Горе и Србије у Лиги Нација, одиграном у Подгорици.

Први човек Виоле Марио Коњини рекао је недавно да је Виола прошлог лета одбила понуду вредну 40.000.000 евра. Није рекао име клуба, а спекулише се да је то био Атлетико Мадрид. Све то значи да би клуб из Фиренце могао да тражи још већи новац за играча који је према писању у европским медијима до сада привукао пажњу Челсија, Арсенала, Јувентуса, Бајерна из Минхена и Атлетико Мадрида. Британски Сање недавно тврдио да је цена постављена на 45.000.000.

Наравно, опште је познато да је Миленковић велика жеља Јувентуса, а досадашње информације кажу да Стара дама може да издвоји највише 35.000.000 плус бонусе за Миленковића. Вероватно наредног лета црно-бели из Торина кренуће у тоталну офанзиву. Ако им га Манчестер не украде ове зиме. Миленковић има уговор с Фјорентином до јуна 2022. године.

Међутим, Мурињо има и план Б. Уколико не успе до Миленковића, пробаће Жозе да доведе штопера Самдпорије Јоакима Андерсена. То је друго име које је на цедуљици уручио Вудворду.

Ради се о 22-годишњем играчу који је алтернатива ако посао око Миленковића не буде реализован. Дански интернационалац је био одличан од почетка сезоне на 12 мечева досада. Интер и Јувентус су такође показали интересовање за Андерсена.

Овај штопер је висок 192 центиметра и изданак је фудбалске школе Твентеа. У млађим категоријама наступао је и за Копенхаген и Мидтјиланд. Али сада у Италији константно показује напредак у игри. Прошао је све млађе категорије данске репрезентације. Могао би да буде велики пројекат Муриња.

Острвски медији уверени су да ће до лета бити завршена тотална реконструција одбране, јер Филу Џонсу иКрису Смолингу истичу уговори и извесно неће бити продужени, а Баји и Рохо су на продају. Изгледа да заМиленковића има места и ове зиме, а ако то пропадне - онда на лето. Не пише Скај о оваквим стварима тек тако. Има овде дима. Можда ће се разгорети већ ове зиме. Вероватно и многима угрејати срца.

Нови Видић на Олд Трафорду. Била би то занимљива прича…

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар