Novi Vidić na Old Trafordu?!

Murinjo kupuje Milenkovića u januaru?! Menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo već u januaru pokušaće da na Old Traford dovede srpskog reprezentativca iz Fiorentine Nikolu Milenkovića.  Skaj: Murinjo hoće Milenkovića u januaru! Ako taj posao ne uspe ove zime možda će se čekati leto, a alternativa našem štoperu je Joakim Andersen iz Sampdorije.

Fudbal 27.11.2018 | 23:47
Novi Vidić na Old Trafordu?!
Italijanski Skaj piše da je Portugalac označio Milenkovića kao značajno pojačanje u krhkoj odbrani Junajteda koja je ove sezone primila 21 gol na 12 utakmica Premijer lige.

U Firenci računaju na veliko obeštećenje, posebno što je predsednik kluba Mario Konjini oktrio da je za srpskog fudbalera već odbio ponudu vrednu 40 miliona evra, i da bi sada transfer mogao da košta najmanje čak 55 miliona.

Fiorentini se ne žuri jer su za 21-godišnjeg defanzivca, koji pokriva pozicije štopera i desnog beka, interesovanje pokazali još Čelsi, Arsenal, madridski Atletiko i Juventus.

Upravo je Murinjo uživo posmatrao Milenkovića u Podgorici u susretu Crne Gore i Srbije (0:2) u Ligi nacija, kao i Sergeja Milinković-Savića i Adama Marušića.

Milenković godinu i po dana nastupa za "ljubičaste" nakon prelaska iz Partizana za 5,1 milion evra i standarni je član startne postave reprezentacije Srbije.

Mančester Junajted bi mogao da dovede Nikolu Milenkovića ovog januara, piše Skaj Sport u Italiji.

Srpski reprezentativac je već povezivan sa prelaskom u Mančester prethodnih meseci, a sada je interesovanje očigledno obnovljeno i pojačano. Mogli bismo već u zimskom prelaznom roku da vidimo novog štopera na Old Trafordu.

Skaj piše da je Žoze Murinjo zainteresovan za Milenkovića i da želi da ga dovede u januaru. Ako to ne uspe - onda će probati u junu. Portugalac želi da pojača poslednju liniju koja je primila 21 gol na 12 utakmica u Premijer ligi. Brojke vam sve govore.

A one govore i u Milenkovićevo ime. Ovaj 21-godišnjak je počeo svih 12 mečeva za Fjorentinu u Seriji A ove sezone, postigao je i dva gola, a ustalio se i u reprezentaciji Srbije u prvoj postavi. Nastupao je i na Svetskom prvenstvu za Orlove gde se vrlo dobro pokazao. Ističe se i njegova mogućnost da igra na desnom beku, o čemu smo već podrobnije pisali.

Ipak, Mančesteru baš gori pod nogama u tom delu tima. Murinjo ima defanzivne glavobolje mesecima, a sećamo se još letos kako su njegovi pokušaji da dovede štopera bili neuspešni. Probao je sa TobijemAldervejreldom, Dijegom Godinom, Harijem Megvajerom (verovatno i najveća želja), ali ništa mu nije uspelo. I sada Crveni đavoli trpe na terenu zbog toga.

Nije Portugalac zadovoljan kako mu sada izgleda odbrana, odnosno igrama Krisa Smolinga i ViktoraLindelefa, pa je uveliko u potrazi za zamenama. Gleda najviše ka Seriji A. Milenković mu je na vrhu liste želja. I zato se obratio Edu Vudvordu da mu dovede štopera na zimu. Po mogućstvu srpskog štopera. On mu je prvi pik!

Žoze Murinjo je išao lično da se uveri u igru Milenkovića na meču Crne Gore i Srbije u Ligi Nacija, odigranom u Podgorici.

Prvi čovek Viole Mario Konjini rekao je nedavno da je Viola prošlog leta odbila ponudu vrednu 40.000.000 evra. Nije rekao ime kluba, a spekuliše se da je to bio Atletiko Madrid. Sve to znači da bi klub iz Firence mogao da traži još veći novac za igrača koji je prema pisanju u evropskim medijima do sada privukao pažnju Čelsija, Arsenala, Juventusa, Bajerna iz Minhena i Atletiko Madrida. Britanski Sanje nedavno tvrdio da je cena postavljena na 45.000.000.

Naravno, opšte je poznato da je Milenković velika želja Juventusa, a dosadašnje informacije kažu da Stara dama može da izdvoji najviše 35.000.000 plus bonuse za Milenkovića. Verovatno narednog leta crno-beli iz Torina krenuće u totalnu ofanzivu. Ako im ga Mančester ne ukrade ove zime. Milenković ima ugovor s Fjorentinom do juna 2022. godine.

Međutim, Murinjo ima i plan B. Ukoliko ne uspe do Milenkovića, probaće Žoze da dovede štopera Samdporije Joakima Andersena. To je drugo ime koje je na ceduljici uručio Vudvordu.

Radi se o 22-godišnjem igraču koji je alternativa ako posao oko Milenkovića ne bude realizovan. Danski internacionalac je bio odličan od početka sezone na 12 mečeva dosada. Inter i Juventus su takođe pokazali interesovanje za Andersena.

Ovaj štoper je visok 192 centimetra i izdanak je fudbalske škole Tventea. U mlađim kategorijama nastupao je i za Kopenhagen i Midtjiland. Ali sada u Italiji konstantno pokazuje napredak u igri. Prošao je sve mlađe kategorije danske reprezentacije. Mogao bi da bude veliki projekat Murinja.

Ostrvski mediji uvereni su da će do leta biti završena totalna rekonstrucija odbrane, jer Filu Džonsu iKrisu Smolingu ističu ugovori i izvesno neće biti produženi, a Baji i Roho su na prodaju. Izgleda da zaMilenkovića ima mesta i ove zime, a ako to propadne - onda na leto. Ne piše Skaj o ovakvim stvarima tek tako. Ima ovde dima. Možda će se razgoreti već ove zime. Verovatno i mnogima ugrejati srca.

Novi Vidić na Old Trafordu. Bila bi to zanimljiva priča…

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar