Дрогба преломио: Е, сад је стварно крај!

Голгетер из Обале Слоноваче решио је да оконча богату и успешну играчку каријеру! Дрогба: Ако неко каже да су вам снови превелики, само се захвалите! Бивши голгетер Челсија Дидије Дрогба дефинитивно је завршио богату фудбалску каријеру.

Фудбал 22.11.2018 | 16:15
Дрогба преломио: Е, сад је стварно крај!
Легендарни нападач из Обале Слоноваче, Дидије Дрогба, који ће у марту прославити 41. рођендан, други пут се предомислио око играња пошто је првобитно објавио да се повлачи, а онда и занимљивим видео снимком из филма "Вук са Вол Стрита" најавио наставак, али је онда дефинитивно преломио.

После две деценије професионалне каријере одлучио је да одсвира крај.

"Кад помислим на 20 година професионалне каријере, не могу бити поноснији на све што сам урадио као играч, али и како сам постао човек. Ако вам неко каже да су вам снови превелики, само му одговорите 'хвала' и радите још снажније и паметније. Увек веруј", објавио је Дрогба на друштвеним мрежама.

Дрогба је последњи меч у каријери одиграо за Финикс Рајзинг, чији је један од власника, у поразу од Луивила (0:1) у финалу америчког УСЛ купа.

Током каријере играо је за Монтреал Импакт, Галатасарај, Шангај, Марсеј, Ле Ман, Генган и са највећим успехом за Челси, у којем је 2012. године доживео најсветлији тренутак када је голом у регуларном делу и одлучујућим ударцем у пенал серији у Минхену донео победу над Бајерном у финалу Лиге шампиона.

Освојио је и четири титуле Премијер лиге, исто толико ФА купова, три Лига купа и два Комјунити шилда, а у дресу "плаваца" постигао је чак 157 голова.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар