Перић: Мјере за раст наталитета

Начелник општине Угљевик Василије Перић најавио је нове мјере популационе политике у овој подмајевичкој општини са циљем повећања наталитета и заустављања одласка младих.

Босна и Херцеговина 22.11.2018 | 14:28
Перић: Мјере за раст наталитета
„Општина Угљевик годишње издваја 400.000 КМ за породиље и новорођенчад, као и за рад патронажне службе“, истакао је Перић.

Он је најавио да ће новим мјерама, за које је правилник у припреми, од наредне године из буџета финансирати камате за младе брачне парове који купују прву некретнину на подручју општине Угљевик, те да су предвиђена и стимулативна средства за запошљавање младих.

„У припреми је и одлука за помоћ брачним паровима за вантјелесну оплодњу“, додао је Перић и подсјтио да ова подмајевичка општина социјално угроженим и вишечланим породицама помаже са 10.000 КМ за стамбене потребе или за реконструкцију постојећих објеката, што ће остати и у новом правилнику.

Начелник Перић напоменуо је да је у току пројекат стамбеног збрињавања 12 породица које су у клизиштима 2014. године остале без кућа, који општина спроводи заједно са Развојним програмом УН и за који ће, осим земљишта и ифраструктуре, издвојити 60.000 КМ.

„Потписали смо уговоре са шест корисника овог програма и у току је поступак за избор најбољег понуђача за изградњу кућа за које смо обезбједили земљиште, употребне дозволе као и поптуну инфраструктуру“, рекао је новинарима Перић.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

В.Н.

22.11.2018 15:32

Ста би са кривицне пријаве? Чека се потврда?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

22.11.2018 17:55

25 ми је година,а политика је крива сто немерем висе ни зитигу,а има нас јос колко хоцес,и о цему прицас,о припреми терена за нове лоповлуке са сефом.Одма ставите паре у дзеп.

Name

Буц

22.11.2018 16:29

Тек да се зна,ако немас некога да "погура" мало,исплата за родјење дјетета се цека око 6,мјесеци...толико о бризи за наталитет...

ОДГОВОРИТЕ
Name

преварени

22.11.2018 16:59

Шути бруко,лажеш ко Додик уради нешто конкретно досад си само лагао шта би са пречистачем за који си и кредит узео,од Угљевика си направио Колону овде је празник кад се отвори ћевапџиница

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја мислим

23.11.2018 11:35

Карате клуб све сами интелектуалци,гледај гдје вјежабју,то је ваш гријех , гдје дјеца своју младост проводе.Математика ће све то да ријеши.Када будете правили рекапитулацију грешака упишите међу првим.Ту је било дјеце погинулих бораца ,инвалида итд,они расту аније вам то требало али то сте ви.

ОДГОВОРИТЕ